Landslaget ønsker billettstunt, men fotballpresidenten gir ingen løfter

Nils Johan Semb på flyplassen i Sofia på vei hjem fra nasjonsligakampen i Bulgaria. Han og resten av landslagsmiljøet ønsker grep som kan gi godt publikumsoppmøte i de viktige hjemmekampene i oktober. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Terje Svendsen og NFF-styret venter på innspill fra administrasjonen før de eventuelt senker billettprisene til oktoberkampene. Rådet fra landslaget er klart.

– Spillerne og vi som er tett på laget har signalisert hva vi mener. Vi ønsker å spille for fulle tribuner, så får de som er ansvarlige for billettpriser finne løsningen de mener er best, sier Nils Johan Semb til NTB.

– Det er et skjæringspunkt mellom økonomi og å lokke flere tilskuere, men i mine tanker trumfer det å fylle tribunene det meste.

Etter at publikumstallet mot Kypros var det laveste i en tellende hjemmelandskamp på over 30 år, signaliserte fotballforbundet at man vil se på prisene før de to oktoberkampene på Ullevaal og antydet et stunt som kan lokke publikum tilbake. Tapet i Bulgaria satte neppe fart i billettsalget, selv om prestasjonen lenge var god.

– Jeg håper at publikum som så på TV hjemme opplevde positiviteten i en kamp vi kontrollerte stort sett fra start til slutt. Jeg håper at den og hjemmeseieren mot Kypros er god reklame, men så må vi også jobbe steinhardt for at det skal komme enda flere tilskuere, sier fotballpresident Svendsen til NTB på flyplassen i Sofia.

Han vil ikke signalisere hvilken vei det går i vurderingen av billettprisene.

– Det er administrasjonen som kjører den prosessen før den legges fram for styret, sier Svendsen, som ikke vil flagge sin egen mening i saken.

– Nei, det venter jeg med til vi skal diskutere det i styret.

Stresset

Lars Lagerbäck reiste hjem til Sverige og var ikke med resten av NFF-delegasjonen på flyet hjem mandag. Landslagssjefens nære støttespiller Nils Johan Semb deler presidentens håp om at folk greier å se bak resultatet, selv om avslutningen av kampen ikke var så bra.

– Vi kontrollerte kampen fram til de scoret. Evalueringen vil være bra fram til da, men den siste halvtimen var skuffende. Da ble vi stresset og spillet for oppjaget. Det var urytmisk, med mange frispark, og vi klarte ikke å skape noe heller, sier Semb til NTB.

– Spillerne ble frustrerte, selv om Lars hadde nevnt i pausen at de måtte «holde kylan» og ikke la seg vippe av pinnen. Vi burde avgjort kampen i vår gode time. Hadde vi scoret først, tror jeg ikke Bulgaria hadde kvalitet til å kunne slå tilbake.

Særlig har landslaget vist defensiv styrke i de to kampene siste uke.

Gjerrig

– Bulgaria kom ingen vei mot den defensive strukturen. Vi slapp til tre sjanser på to kamper. Hadde vi visst på forhånd at Bulgaria bare skulle få én avslutning på mål, ville jeg vært veldig fornøyd, men noen ganger er det slik at «tighte» kamper blir avgjort av tilfeldigheter, særlig når man ikke har kvaliteten til å utnytte sjansene sine, sier Semb.

Selv om reaksjonene i sosiale medier har vært preget av frustrasjon og skuffelse, håper Semb at folk vil la seg lokke tilbake til Ullevaal.

– Det spørs litt hvordan folk tenker. Vinner vi de to kampene mot Slovenia og Bulgaria i Oslo så topper vi nasjonsligatabellen. Tenker folk slik så bør de komme. Jeg forstår frustrasjonen mange føler, men vi skal prøve å bli enda bedre, og jeg tror vi skal være med helt inn, sier han.