Trenerforeningen om Ingebrigtsen-sparkingen: – Klubben har bommet

Kåre Ingebrigtsen fikk sparken som RBK-trener i juli. Les mer Lukk

Bråket rundt Ingebrigtsen-sparkingen fortsetter.

– Vi er veldig skuffa og overrasket over at en så stor og respektabel klubb som Rosenborg regelrett har bommet når det kommer til en god prosess rundt oppsigelsen av trenerne, sier Teddy Moen, leder for Norsk Fotballtrenerforening, til NRK.

Ingebrigtsen fortalte torsdag at han hadde fått ufine tekstmeldinger fra styremedlemmer i klubben underveis og etter kampene som han ledet Rosenborg.

«Tilbake til gamle synder. Fælt å se på.»

Det stod i en SMS som Ingebrigtsen mottok fra et styremedlem, underveis i en kamp. Han vil ikke si hvem som sendte meldingen.

– Rosenborg er lokomotivet i norsk fotball, og da må styret gjøre ting på en ordentlig måte. Det synes jeg ikke de har gjort. Prosessen som har vært er ikke Rosenborg verdig, sier Ingebrigtsen til NRK.

Spillerne ba styret gjeninnsette Ingebrigtsen

Moen mener at meldingen som ble sendt er uhørt.

– Dersom Ingebrigtsen kan dokumentere meldingen bør det aktuelle styremedlemmet si unnskyld, for slik skal ikke et styre opptre, sier han.

Styreleder Ivar Koteng opplyser overfor NRK at han ikke vil kommentere utspillene til Moen.

Ingebrigtsen fikk sparken i juli. Koteng begrunnet avgjørelsen med manglende sportslig utvikling.

I etterkant av sparkingen ba Rosenborg-spillerne styret om å gjeninnsette Ingebrigtsen.

Nederlandske Rini Coolen har midlertidig fått ansvaret som hovedtrener i klubben. Koteng har uttalt at en permanent løsning skal være på plass innen 1. desember.

Rosenborg leder Eliteserien etter 20 av 30 spilte kamper. Torsdag kvalifiserte trønderne seg til gruppespillet i Europa League for andre året på rad.