Argentina-sjefen forsvarer Messi

Lionel Messi gjør seg noen tanker etter Argentinas 1-1-kamp mot Island i VM. Foto: Victor Caivano / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Lionel Messi har hatt bedre dager på jobben enn i VM-åpningen mot Island. Superstjernen gikk målløs av banen etter straffebom og tosifret antall avslutninger.

Argentina sulter etter en ny VM-tittel. Det søramerikanske landet har ikke triumfert siden Diego Maradona herjet i sine glansdager i 1986. Messi har det siste tiåret vært argentinernes store frontfigur, men mesterskapstitlene har uteblitt.

Lørdag fikk Argentina en småsur start på VM i Russland. Island, mesterskapets minste nasjon, klarte å forsvare seg til 1-1. Messi kunne blitt matchvinner, men en svak straffe etter litt over en time satte en stopper for det.

Barcelona-stjernen noterte seg totalt for elleve avslutninger i åpningskampen. Ifølge statistikerne i Opta er det bare Luigi Riva (Italia) som siden 1966 har hatt flere skudd i en VM-kamp uten å score mål.

Etter kampen tok Argentinas landslagssjef Jorge Sampaoli sin stjerneelev i forsvar.

– Messi var i en veldig ukomfortabel situasjon. Island spilte veldig defensivt, så han kunne ikke finne rommene han trengte. Men vi tror på oss selv, og vi vet at vi har det som trengs for å lykkes, sa Sampaoli.

I VM for fire år siden scoret Messi mål i samtlige tre kamper i gruppespillet. Nå må han og Argentina satse på at det løsner mot Kroatia og Nigeria i de to resterende gruppekampene.