Platinis trikseutsagn imøtegås av Blatter

Michel Platini p besøk i Oslo da han var UEFA-president. Foto: Lise Åserud / Scanpix Les mer Lukk

Michael Platini sier at VM-trekningen i 1998 var trikset med slik at Frankrike ikke kunne møtte Brasil før i finalen. Sepp Blatter mener han har misforstått.

20 år etter at Frankrike tok VM-gull på hjemmebane kommer den franske fotballegenden Platini (62), som den gang var sjef i organisasjonskomiteen, med den oppsiktsvekkende innrømmelsen i et intervju med radiostasjonen France Bleu.

Platini sier at da VM-kampplanen ble satt opp, sørget man for at Frankrike ikke kunne møte Brasil før finalen.

– Dersom vi endte først i vår gruppe og Brasil først i sin, kunne vi ikke møtes før i finalen. Frankrike mot Brasil i finalen, det var en drøm for alle, sa Platini leende og fortsatte:

– Det var litt triksing.

Det ble til slutt en drømmefinale mellom de to landene, en kamp VM-arrangørene altså gjorde det de kunne for at skulle bli en realitet. Frankrike vant 3-0 og ble verdensmester for første gang.

– Tror du ikke andre arrangører av VM har gjort noe lignende, spurte Platini.

Jo, nettopp, sier Blatter til nyhetsbyrået AP. Den daværende FIFA-presidenten ledet trekningen i Marseille høsten 1997 og sier at alt var helt åpent og reglementert.

– Jeg er veldig overrasket over at Platini sier dette. Det var ingen form for triksing, hevder Blatter og sier at det både før og etter VM i 1998 var vanlig å plassere tittelforsvareren og vertslandet i grupper på forhånd, og at de ble plassert slik at de kunne møtes i en drømmefinale. I 1998 var Brasil forhåndsplassert i gruppe A, Frankrike i gruppe C.

2006 var siste gang tittelforsvareren ble plassert i en gruppe før trekningen. De siste gangene er det blitt gjort bare med vertslandet.

Michael Platini er per dags dato utestengt fra all internasjonal fotball for å ha mottatt 17 millioner kroner i ureglementerte penger fra FIFA. Også Blatter er utestengt fra fotballen for økonomiske misligheter.