Honda og Kagawa leder an hos Japans foreløpige VM-tropp

Japans landslagssjef i fotball Akira Nishino presenterte fredag en 27-manns stor VM-tropp. Foto: AP Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Rutinerte Keisuke Honda og Shinji Kagawa er begge med i Japans 27-mannstropp til VM-oppkjøringskampen mot Ghana i Yokohama 30. mai.

Allerede dagen etter ventes det at den ferske japanske landslagssjefen Aikra Nishino vil presentere sin VM-tropp på 23 spillere. Det er fire dager før deadline for å melde på VM-spillere går ut 4. juni.

Vahid Halilhodzic fikk sparken som japansk landslagssjef i fotball i forrige måned. Honda ble benket i de siste VM-kvalifiseringskampene, men er nå tydeligvis inne i varmen igjen under Nishinos ledelse.

Honda har scoret sju mål for sin mexicanske klubb Pachuca. Borussia Kagawa har slitt med skader og har ikke vært tatt ut i noen landslagstropp siden oktober.

– Honda og Kagawa har begge vært nøkkelspillere for landslaget og jeg har tatt dem med i håp om at de vil forsette å bidra, sa Nishino.

Også to andre spillere med base i Europa, Leicester-forsvareren Shinji Okazaki og Werder Bremen-spissen Yuka Osako er med i den foreløpige troppen.

Japan skal før VM i Russland også møte Sveits i Lugano 8. juni, mens generalprøven foran VM er mot Paraguay i Innsbruck 12. mai.

Japan spiller i gruppe H og møter Colombia, Polen og Senegal.