Forliksrådet avviste Edvartsens injuriesøksmål mot NFF-topp

Forliksrådet har avvist Svein-Erik Edvartsens injuriesøksmål mot Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Les mer Lukk

Forliksrådet har avvist fotballdommer Svein-Erik Edvartsens injuriesøksmål mot kommunikasjonsdirektør Svein Graff i Norges Fotballforbund.

I september i fjor ble Graff varslet om injuriesøksmålet fra Edvartsens advokat John Cristian Elden.

«NFF har avsluttet sitt arbeidsforhold med Svein-Erik Edvartsen. Han har utført handlinger som er uforenelig med jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF», uttalte Graff etter at Edvartsen ble avskjediget med umiddelbar virkning.

Edvartsen krevde økonomisk kompensasjon og mente uttalelsene var injurierende.

Forliksrådet avviser nå å behandle klagen fra Svein-Erik Edvartsen mot Graff. Avgjørelsen kan ikke ankes til tingretten.

– Jeg kan bekrefte at jeg har fått beskjed om at forliksrådet ikke vil behandle erstatningskravet fra Edvartsen. Det tar jeg til etterretning, sier Svein Graff til NTB mandag kveld.

Forliksrådet viser til at saken ikke er avsluttet inn tre måneder etter at forliksklagen ble forkynt.

Norges Fotballforbund på sin side hevder Edvartsen har sendt flere falske eposter der han refser dommersjef Terje Hauge i NFF, samtidig som Edvartsen i mailene får positiv omtale.

Edvartsen hevder han ikke kjenner til de falske epostene.

I juni møtes Edvartsen og Norges Fotballforbund i retten. Dommeren har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver etter at han mistet jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar.