Guardiola: – Vi er ikke favoritter

Manchester City-trener Pep Guardiola synes det er hyggelig at klubben blir nevnt som favoritter til å vinne mesterligaen, men toner ned forventningene. Les mer Lukk

Manchester City-trener Pep Guardiola sier laget hans ikke er favoritter til å vinne mesterligaen, tross at de har vist kanonform både i England og Europa.

City, som er ubeseiret i 18 kamper i alle turneringer denne sesongen, møter tirsdag Feyenoord i mesterligaen. Nå mener flere at de er favoritter til å vinne turneringen, en turnering klubben aldri før har vunnet.

Napoli-trener Maurizio Sarri og Leicester-trener Claude Puel er de siste som har utnevnt Manchester-klubben til Europas beste, men Pep Guardiola gjør sitt ytterste for å dra ned forventningene.

– Jeg takker dem begge, for Manchester City som ikke har noen europeisk historie er det et stort løft. Men det betyr ikke at vi er favoritter til å vinne, sa Guardiola til pressen tirsdag.

– Vanligvis sier man at Barcelona, Bayern München, Real Madrid og noen flere er favoritter, men at vi også blir nevnt er en stor ære. Det betyr at vi gjør noe riktig.

City fikk John Stones skadd i helgens kamp mot Leicester. Forsvareren er ventet å være ute i litt over en måned. I tillegg har kaptein Vincent Kompany nettopp kommet tilbake fra skade.

City-treneren sier han trenger alle friske dersom de skal ha suksess.

– Vi har ingen stor stall, derfor var det uheldig å miste Stones i over en måned. For å vinne titler trenger man hele stallen, spesielt spillere som de to.

Manchester City har allerede tatt seg videre fra gruppespillet i mesterligaen, og kan sikre gruppeseieren med seier mot Feyenoord, sett at Sjakthar Donetsk ikke slår Napoli. City leder også Premier League, åtte poeng foran byrival United.