17 år gamle Hvas knuste norsk butterflyrekord

Landslagssjef Petter Løvberg var godt fornøyd med 17-åringen Tomoe Zenimoto Hvas under Nordsjøstevnet i Kristiansand. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til 1.53,02 på 200 meter butterfly og slettet den tidligere rekorden med godt over to sekunder, melder TV 2.

Rekorden til svømmetalentet fra Bærum ble satt under Nordsjøstevnet i Kristiansand fredag formiddag. Hvas stilte i eldste juniorklasse (1999/2000).

Det var Sindri Thor Jakobsson som hadde den forrige rekorden på 1.55,18. Tiden er også en forbedring av Hvas personlige rekord med over fire sekunder. Tiden er dessuten helt i verdenstoppen og hadde holdt til sjuendeplass i forrige kortbane-VM i Windsor.

– Han har noe ekstraordinært over seg, sier landslagssjef Petter Løvberg til TV 2.

Fra før har Norge kun frisvømmeren Henrik Christiansen fra Rælingen på elitelandslaget, og nå kan han få selskap av 17-åringen fra Bærumssvømmerne.

Hvas er tatt ut til EM i kortbane i København i desember og seiler plutselig opp som medaljekandidat. Mesterskapet blir 17-åringens internasjonale mesterskapsdebut på seniornivå.

– Det mest spennende er måten han svømmer på. Han har en ekstremt god teknikk og en ekstra drive i svømmingen. Han har ikke trent ekstreme mengder, men har en enormt god grunnteknikk. Han har et utrolig godt undervannsarbeid, og svømmer utrolig effektivt. Teknikken er i verdensklasse, sier Løvberg.