Märtha Louise gjør internasjonalt comeback

Prinsesse Märtha Louise på Oslo Horse Show på Telenor Arena i 2016, da hun deltok i en show-klasse. Også i år vil Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

 Prinsesse Märtha Louise skal delta på Oslo Horse Show i oktober. Det er første gang på 15 år hun deltar i en internasjonal ridekonkurranse.

Til VG bekrefter sjefen for Kingsland Oslo Horse Show, Morten Aasen, at Märtha Louise er påmeldt. Arrangementet går i dagene 11.-15. oktober i Telenor Arena.

– Hun har vært med jevnlig og konkurrert i sommer. Nå er hun tilbake for alvor, sier Aasen.

Märtha Louise (46) var en del av landslaget før hun la opp i 2000.

Prinsessen var også i aksjon under fjorårets Oslo Horse Show, men da kun i en show-klasse. Den gang sa hun at hun ikke hadde planer om å aktivt begynne med hest igjen.

Men hun avslørte at det var hennes barn som hadde fått henne tilbake i sadelen:

– Jeg hadde bestemt meg for at etter å ha trasket mye i gjørme, vært mye kald og vært på utrolig mange stevner, at jeg ikke skulle tilbake til hest. Men så har vi en stall ved siden av oss og barna ble plutselig interessert, så kjøpte vi en ponni til dem. Og nå har vi tre, sa prinsessen den gang, ifølge VG.

Åtte av Europas topp 10-ryttere kommer til arrangementet, blant dem den ferske europamesteren Peder Fredricson fra Sverige.