Liverpool vendte til ny seier

RØRENDE: Roberto Firmino greide ikke holde tårene tilbake da han scoret mot Stoke, et døgn etter at han ble siktet for fyllekjøring. Les mer Lukk

Liverpool kom tidlig under mot Stoke, men kjørte etter hvert over gjestene på vei mot 4-1-seier på Anfield.

Dermed er Jürgen Klopps lag tilbake på 2.-plass i engelsk eliteserie og bare seks poeng bak serieleder Chelsea.

Jon Walters nikket Stoke i ledelsen i det 12. minutt, da han nådde et innlegg fra Erik Pieters foran Dejan Lovren. Simon Mignolet fikk hånden på ballen, men greide ikke å holde den ute.

Joe Allen hadde en kjempesjanse til å doble ledelsen noen minutter senere, men Mignolet svarte med en beinparade, og Peter Crouch maktet ikke å nå returen foran åpent mål.

Vendte

Liverpool var rystet en stund, men tok seg inn i kampen igjen og vendte den i sin favør før pause. Glen Johnson somlet med å klarere et innlegg i det 34. minutt, og Adam Lallana hogg til med 1-1-målet.

Minutter før pause skaffet Roberto Firmino seg overskrifter av riktig slag, etter at han julaften ble tatt for fyllekjøring. I det 43. minutt scoret brasilianeren via begge stolper og sendte Liverpool i ledelse for godt.

Liverpool fikk god hjelp av gjestene da ledelsen ble økt to ganger i annen omgang. Først gjorde Giannelli Imbula det meste selv da han i det 59. minutt scoret for feil lag. Først ga han bort ballen og duket for en Liverpool-kontring. I forsøket på å nekte Sadio Mané å score på Divock Origis innlegg gjorde Stoke-spilleren selvmål.

Sturridge-mål

I det 70. minutt slo Stoke-kaptein Ryan Shawcross en fryktelig bakoverpasning som sendte Daniel Sturridge alene gjennom. Liverpool-spilleren, som nettopp var blitt byttet inn, takket ikke nei til gaven. Han rundet keeper og gjorde 4-1, hans første seriemål for sesongen.

Seieren gjorde at Liverpool klatret forbi Manchester City på tabellen og har 2.-plassen når Pep Guardiolas lag kommer til Anfield for toppkamp nyttårsaften.