United-trøbbel da Mourinho så rødt

Manchester United-manager José Mourinho måtte på tribunen. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

José Mourinho ble vist på tribunen i annen omgang og måtte se Manchester United-problemene tårne seg opp i 0-0-kampen mot Burnley lørdag.

Midtbanespiller Ander Herrera ble også utvist i det som ble en meget innholdsrik og dramatisk kamp på Old Trafford. Midtbanespilleren fikk sitt annet gule kort midt i annen omgang.

De fleste regnet på forhånd med at Burnley ville bli lett bytte for et Manchester United-lag som fikk en kjærkommen opptur med ligacupseieren over byrival City onsdag. Slik gikk det ikke.

– Vi kom hit med en klar kampplan, la en utrolig arbeidsinnsats for dagen og klamret oss fast, sa Burnley-keeper Tom Heaton etter kampen.

Sjansesløseri ble gjennomgangsmelodien for de røde djevlene. 37 avslutninger uten scoring ble fasiten, og i pausen kokte det over for klubbens hardt pressede manager.

Les også: Mourinho: – Livet mitt er en katastrofe

I treverket

Umiddelbart var det ikke kjent hva som ledet til at dommer Mark Clattenburg sendte portugiseren på tribunen, men mye tyder på en episode på vei inn i garderoben etter første omgang.

Mourinho var blant annet synlig oppgitt over at hjemmelaget ikke fikk tildelt straffe da høyreback Matteo Darmian gikk i bakken rett før omgangen var slutt. Dommer Clattenburg vinket spillet videre.

Etter kampen dukket aldri portugiseren opp i intervjusonen. I stedet sendte han sin assistent Rui Faria.

– Dommeren gjorde en fantastisk jobb. Mer vil jeg ikke si, lød sistnevntes sarkastiske oppsummering, ifølge AFP.

Fra sin posisjon på tribunen sendte Mourinho lapper med beskjeder til benken gjennom hele annen omgang. Portugiseren måtte imidlertid se elevene sine fortsette å slite.

Nærmest scoring for United var Zlatan Ibrahimovic, da han stanget ballen i tverrliggeren etter et frispark fra Juan Mata midtveis i omgangen. Rett før slutt kunne også mye kritiserte Wayne Rooney blitt matchvinner, men innbytteren blåste ballen over fra ti meters hold.

– Alle kunne se at spillerne ga alt. Vi kjempet til siste sekund, sa United-assistent Faria.

Les også: Mourinho ydmyket av gamleklubben

Fantomredninger

Etter en formsterk innledning på tilværelsen på Old Trafford, er Zlatan Ibrahimovic inne i en solid bølgedal. Svensken har slitt med å finne veien til mål den siste tiden, og lørdag sløste han igjen voldsomt med sjansene.

Før pause var spissveteranen frampå flere ganger, men enten var avslutningen for svak eller så vartet Burnley-keeper Tom Heaton opp med en fantomredning.

Heaton skal for øvrig ha sin store del av æren for at gjestene kunne reise fra Manchester med poeng lørdag.

Mannskapet til Sean Dyche kunne samtidig også tatt seieren med litt større effektivitet foran hjemmelagets mål.