Blatter gir ikke etter for sponsorkrav

FIFA-president Sepp Blatter.
Gigantsponsorene Coca-Cola, Visa og McDonalds vil at Sepp Blatter trer tilbake som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) med umiddelbar virkning. Blatter nekter å gi etter.

Sponsorene mener at det er det eneste riktige etter at sveitsiske myndigheter har innledet etterforskning mot den mektige 79-åringen.

– For hver dag som går blir ryktet og omdømmet til FIFA bare dårligere og dårligere. FIFA trenger reformer, og det kan kun skje gjennom en fullstendig uavhengig tilnærming, heter det i uttalelsen fra Coca-Cola.

Les også: – Platini må gi troverdig forklaring

Ikke lenge etter kom det en uttalelse fra Blatter via hans advokater.

– Coca-Cola er en verdifull sponsor, men Mr. Blatter er ydmykt og respektfullt uenig i deres synspunkter. Han mener oppriktig at det ikke vil være i FIFAs interesse og at det heller ikke vil føre reformarbeidet i riktig retning, at han går av nå, heter det i uttalelsen fra Blatters New York-baserte advokat Richard Cullen, sendt ut gjennom nyhetsbyrået AFP.

På banen

Etter at Coca-Cola tonet flagg kom også burgerkjeden McDonalds på banen. De vil også at Blatter trekker seg så fort som mulig.

– De siste ukers begivenheter fortsetter med å ødelegge FIFA rykte og troen på dets lederskap, skriver McDonalds en pressemelding.

Les også: Blatter tror han kan bli sittende på FIFA-tronen

Coca-Cola og McDonalds har gjennom en årrekke være blant FIFAs største og mektigste sponsorer. De er begge kommersielle partnere til VM-sluttspillet i Russland i 2018.

Senere fredag kveld kom også kredittselskapet Visa på banen med støtte til Coca-Cola og McDonalds.

Press

Etter at korrupsjons- og hvitvaskingsskandalen dukket opp i mai, har FIFA vært under et voldsomt press. Flere prominente folk i lederskapet er blitt arrestert. Sepp Blatter har stilt sin presidentstilling til disposisjon og skal etter planen gå av i begynnelsen av 2016.