Real freder ikke Ancelotti

Carlo Ancelotti kan være ferdig i Real Madrid. (Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Den spanske fotballstorheten Real Madrid blir uten trofeer denne sesongen. Klubbledelsen vil ikke love at trener Carlo Ancelotti beholder jobben.

Barcelona sikret seg ligagullet i Spania med 1-0-seier over Atlético Madrid søndag. At Real Madrid slo Espanyol 4-1 i sin kamp, hjalp dermed hovedstadsklubben fint lite.

Nå stilles det spørsmål ved om storklubben, som er verdens rikeste hva gjelder årlige inntekter, kommer til å ta grep etter det som må anses for å være en mislykket sesong.

Taus styreformann

Spanske medier har spekulert høyt i at Ancelottis dager på Santiago Bernabéu er talte. Styreformann Emilio Butragueno nekter å frede italieneren.

– Dette vil jeg ikke si noe om nå. Det gjenstår fortsatt én kamp, så får vi se etter det, sa han til spansk TV etter søndagens seier.

For ett år siden vant Real Madrid både mesterligaen og den spanske ligaen. Da var Ancelotti nærmest genierklært. Siden har vinden snudd.

Blant trenerne som nevnes som mulige Ancelotti-arvtakere i Madrid er Jürgen Klopp, José Mourinho, Rafa Benitez og Porto-sjef Julen Lopetegui.

Zidane neste?

Mange mener samtidig at Zinedine Zidane, som i øyeblikket trener stor klubbens B-lag, er moden for å ta steget opp.

Ancelotti har signalisert at han gjerne vil fortsette også neste sesong.

– Jeg vil alltid vinne de viktigste konkurransene. Det er mesterligaen og La Liga. I år var jeg veldig nære, men jeg prøver igjen neste år, sa han søndag.