Tarjei Bø med ny VM-bronse

Tarjei Bø har spurtet inn til VM-bronse på skiskytterjaktstarten i Finland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Tarjei Bø hadde bare én bom og tok bronsen på søndagens jaktstart i skiskytter-VM. Tyske Erik Lesser vant suverent foran russiske Anton Sjipulin.

Stryningen gjorde nok et bra løp. Hans eneste feiltreff kom på den første stående skytingen. Bø sikret bronsen 1,7 sekund foran Michal Slesingr fra Tsjekkia.

Johannes Thingnes Bø gikk ut først som vinner av lørdagens VM-sprint, men 21-åringen fikk tidlig drømmen om en gulldobbel knust etter to bom på begge liggende skytingene. Totalt bommet lillebror Bø hele åtte ganger på standplass søndag, og han var i mål på 31.-plass – 2.33,3 minutter bak vinnertiden.

Løpet ble dermed Thingnes Bøs første virkelig nedtur i Kontiolahti. Før jaktstarten hadde han vunnet sju av åtte individuelle renn i de finske skoger.

Erik Lesser gikk et imponerende renn. Tyskeren startet jaktstarten halvminuttet bak Thingnes Bø, og med fire feilfrie skytinger gikk han inn til et overlegent VM-gull. Han slo Sjipulin med 17 sekunder.

Det skilte 1,7 sekund mellom Sjipulin og Tarjei Bø.

Ole Einar Bjørndalen endte på femteplass. Skiskytterveteranen gikk et solid løp, men måtte tåle én bom på begge liggende skytingene. Han var 43,9 sekunder bak Lesser.

Emil Hegle Svendsen ble nummer 19, mens Henrik L'Abée-Lund endte på 29.-plass.