Walters med hattrick i Stoke-seier

Jonathan Walters kunne juble for scoringer tre ganger mot QPR. Dermed er Walters oppe i sju Premier League-mål denne sesongen. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Tre scoringer fra Stokes Jonathan Walters gjør at Queens Park Rangers' elendige borteform vedvarer. Laget har nå tapt 11 av 11 bortekamper i årets Premier League.

Den smått sensasjonelle, og begredelige, statistikken ser ikke ut til å ha noe bunnpunkt for Harry Redknapps menn. Ifølge Opta er QPR det første laget siden 1953/54-sesongen som taper sine 11 første bortekamper i den engelske toppdivisjonen. Den gang var det Liverpool som sto for bedriften.

Lørdag var det Jonathan Walters som i egen person sørget for å forlenge QPRs tapsrekke. Stoke-spissen gjorde både 1-0 og 2-0, før Niko Kranjcar sørget for ny spenning med å redusere like før pause.

Samme Walters feiet imidlertid all tvil til side da han i det 92. minutt fullførte sitt hattrick og sørget for 3-1-seier til Stoke. Dermed er Stoke nummer ni i Premier League, mens QPR kun har Leicester under seg på tabellen.

Kane-dobbel

Det som etter hvert er blitt Tottenhams superduo, fortsatte å imponere da Spurs slo West Bromwich på bortebane. Først skrudde Christian Eriksen elegant inn et frispark i kampens åpningsminutter, før Harry Kane doblet ledelsen etter at kvarteret var spilt.

Da 63 minutter var spilt var duoen frampå igjen. Eriksen skaffet straffe, Kane ekspederte den i mål, og vips var kampen avgjort med 3-0 til bortelaget.

Dermed ligger Tottenham på 5.-plass og henger godt med i kampen om mesterligaspill. West Bromwich er nummer 15.

Defoe-mål i Sunderland

I London tok Crystal Palace imot tabellnabo Everton. Det oppgjøret ble avgjort allerede etter to minutter da Romelu Lukaku scoret kampens eneste mål. Med seieren skaffet Everton på 12.-plass seg en luke på tre poeng ned til Palace på plassen bak.

Etter tre strake tap, og fem kamper uten seier, klarte endelig Sunderland å ta tre poeng lørdag. Connor Wickham gjorde kampens første mål da Burnley ble slått 2-0, men det var en gammel Premier League-kjenning som skulle punktere oppgjøret.

Nyankomne Jermain Defoe doblet nemlig ledelsen i det 35. minutt, og med sitt første mål for Sunderland sikret han hjemmelaget en kjærkommen seier. Dermed får Sunderland et lite pusterom til bunnstriden fra sin 14.-plass, mens Burnley står med begge bein plantet i sumpen på 17.-plass, kun ett poeng over streken.