Chelsea alene på tabelltopp

2-0-seieren lørdag mot et hardtarbeidende Newcastle gjør at Chelsea troner alene på tabelltopp i engelsk eliteserie fotball.

Etter uavgjort mot Southampton (1-1) og tap mot Tottenham (3-5), viste igjen Chelsea hvorfor laget er i toppen av Premier League.

Et par minutter før pause sendte Willian av gårde et raskt hjørnespark. Branislav Ivanovic ble spilt fri i feltet og la ballen presist til Oscar på bakerste stolpe. Brasilianeren hadde få problemer med å trille inn kampens første mål.

Newcastle hadde for øvrig fortjent mer etter kampens første 45 minutter, da gjestene skapte flere sjanser enn hjemmelaget.

– Laget var mye bedre i annen omgang. Vi kontrollerte kampen og spilte god fotball rundt deres boks, sa Chelsea-assistent Steve Holland.

Costa toppscorer

Diego Costa la på til 2-0 etter nydelig Chelsea-spill. Hazard spilte fram Oscar, som lekkert flikket ballen til Costa. Spissen tok en berøring og ventet ut Newcastle-forsvaret før han plasserte ballen i hjørnet. Costas 15. scoring sendte ham også i føringen i kampen om toppscorertittelen. Nå har han én scoring mer enn Manchester Citys Sergio Agüero.

Før fotballrunden i England sto Chelsea og Manchester City med like mange poeng, like mange scorede og like mange innslupne mål. Kun C-en i Chelsea gjorde at London-klubben var øverst på tabellen.

Manchester Citys uavgjort mot Everton (1-1) lørdag gjør at Chelsea nå leder serien med to poeng.

Vil ta over Newcastle

Tre dager ut i det nye året ble det klart at Alan Pardew forsvant fra Newcastle for å ta over Crystal Palace. Pardews assistent, John Carver, har ledet laget siden den gang. Han er klar på at han vil fortsette i jobben.

– Jeg ønsker dette én million prosent, sa Carver til BBC.

Tapet mot Chelsea gjør at Newcastle står med kun to seirer på de åtte seneste kampene.

– Det har vært en vanskelig tid på grunn av juleperioden, og dette er den første uka vi har hatt en hel treningsuke. Spillerne fulgte planen jeg ønsket. Jeg sa til dem etterpå at jeg var stolt av dem, sa Carver.