Bjørgen utklasset Johaug

Marit Bjørgen gikk til topps på 10-kilometeren i Davos lørdag. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix) Les mer Lukk

Marit Bjørgen var helt suveren da hun vant 10-kilometeren i fri teknikk i Davos lørdag. For Therese Johaug ble det en skuffende sjetteplass.

Det ble ingen sekundstrid mellom duoen som totalt har dominert verdenscupen så langt i vinter. For der Bjørgen var kruttsterk, slet Johaug mot slutten og måtte se seg slått med hele 39,9 sekunder.

Dermed var rollene snudd siden forrige helg. For en uke siden, også da i sveitsiske Davos, ble Bjørgen utklasset av Johaug på 10 kilometer klassisk.

Bjørgen var i mål 19,9 sekunder foran den tyske toeren Nicole Fessel, mens Heidi Weng tok den siste pallplassen. Hun var 26,7 sekunder bak vinnertiden.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet. Kroppen og skiene føltes bra, og løypa passet meg fint. Det var godt å få med meg en distanseseier før jul, sa Bjørgen i seiersintervjuet vist på NRK.

– Viktig for sporten

Bjørgen synes det var gledelig at tyske Fessel kapret annenplassen.

– Det har vært mye norsk, så at Tyskland er på pallen, er utrolig viktig for sporten vår. Det er kjempeartig. Det kan være det lille som skal til for å inspirere dem, sa Bjørgen til NRK.

Det var Bjørgens 69. individuelle verdenscupseier i karrieren. Tidligere i sesongen vant hun sprinten i Kuusamo og minitouren i Lillehammer.

Johaug skuffet

Therese Johaug var med i toppen de første kilometerne, men klarte ikke å holde følge med Bjørgen og co.

– Jeg falt litt igjennom teknisk, sa hun til statskanalen.

– Det var veldig isete føre, og jeg ble gående oppå. Jeg klarte ikke å stå godt nok på skia.

Norge hadde fire løpere blant de seks beste lørdag. Ragnhild Haga gikk inn til fjerdeplassen.

Øvrige norske: 11) Martine Ek Hagen, 19) Ingvild Flugstad Østberg, 21) Maria Strøm Nakstad.