Hjemmesvake Tottenham snudde til seier mot Everton

Roberto Soldado hadde ikke scoret for Tottenham siden 2. mars. Søndag brøt han rekken med kamper uten mål. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Tottenham hadde tapt to strake hjemmekamper i Premier League. Mot Everton havnet London-klubben under 0-1, men snudde til 2-1-seier da Roberto Soldado endelig brøt måltørken sin.

Spurs har fått kritikk for sitt spill hjemme på White Hart Lane denne sesongen. På seks kamper sto de kun med to seirer og hele fire tap på eget gress.

Hjemmesupporterne fryktet nok at det skulle skje igjen da Kevin Mirallas sendte en suser i lengste kryss etter et kvarters spill.

Det skulle vise seg at publikum på White Hart Lane ikke hadde noe å frykte. For kun seks minutter senere smalt hjemmefavoritten Harry Kane til. Tim Howard reddet, men ga retur. Den rakk danske Christian Eriksen først og banket ballen i mål bak amerikaneren.

Den spanske spissen Roberto Soldado har slitt voldsomt med å finne nettmaskene for Tottenham. Han hadde ikke scoret siden 2. mars og har fått lite tillit av manager Mauricio Pochettino.

På overtid i første omgang brøt 29-åringen endelig måltørken til fansens store begeistring. Aaron Lennon spilte angriperen alene gjennom med keeper. Soldado satte enkelt inn den matchvinnende scoringen.

Tottenham klatret med seieren opp på 7.-plass, mens Everton befinner seg på 10.-plass og ble samtidig passert av sin motstander.