Brækhus forsvarte VM-titlene på et bein

Your browser doesn't support HTML5 video.

Brækhus: – Litt rart å håpe at foten er brukket Les mer Lukk

Cecilia Brækhus sikret seg en enbeint VM-seier i Falconer Hall i København lørdag kveld. En skade i tredje runde kunne ha kostet henne dyrt.

Men overtråkket som gjorde at hun hadde enorme smerter i høyrefoten fra og med den tredje runden, ødela ingenting for henne. Dommerne hadde den norske mesteren som vinner med 98-92 og 100-90. Det var to av de tre dommerne som mente at hun vant alle de ti rundene.

– Skaden oppsto i tredje runde. Jeg tråkket feil og landet med all tyngden på den ene foten. Det gjorde veldig vondt med en gang, men etter at jeg hadde sittet på stolen i pausen før fjerde runde, gjorde det så vondt da jeg reiste meg opp at jeg nesten ikke kunne stå i neste runde, forklarte Brækhus til NTB da norsk presse endelig fikk snakket med henne etter kampen.

Les sammendraget av kampen - runde for runde

Forsto ikke

Cecilia Brækhus sa at hun aldri tidligere har vært i ringen med så store smerter som hun hadde mot Retzke lørdag kveld, men hun klarte å holde humøret og kampviljen oppe likevel.

– Jeg fleipet litt etter kampen med at jeg hadde forsvart VM-titlene med bare et bein. Nå har jeg også fått vist at det er mulig, sa hun.

Vi fikk prate med henne i garderoben, der hun satt med beinet på et bord, nediset og tapet fast. Etter den improviserte norske pressekonferansen skulle hun til sykehus for å bli røntgenundersøkt.

– Nå sitter jeg her og håper at det er et brudd i foten, for det vil det gå lettere og fortere å bli kvitt, sa hun med et stort smil.

Men Brækhus fikk ikke ønsket oppfylt. Røntgenbilder viste at foten ikke var brukket.

To alternativer

– Det er klart det var veldig viktig å holde skaden så skjult som mulig, og jeg tror egentlig ikke at Retzke på noe tidspunkt i kampen forsto hvor skadd jeg egentlig var.

– Jeg kunne ikke stå på foten, så det var lite moro. Derfor var det to alternativer jeg hadde. Det ene var å fortsette som om ingenting hadde skjedd, og det andre var å si fra til dommeren at smertene gjorde at jeg ikke kunne fortsette. Det siste var aldri noe reelt alternativ, sa Brækhus til NTB.

– Jeg har aldri hatt det så vondt under en kamp tidligere, men det fine er at jeg vet at jeg kan tåle det også, og fortsatt bokse ganske bra selv om jeg har store smerter, la hun til.

Hun skrøt også litt av Jennifer Retzke.

– Retzke var god og tøff, men normalt burde jeg nok ha stoppet henne før tiden. Jeg valgte å se henne litt an i løpet av de første rundene, men så skjedde jo dette med denne skaden, og da måtte jeg legge nye planer for kampen. All slagkraften måtte jo komme fra venstrebeinet, for høyrefoten var ubrukelig.

– Nei, jeg var ikke redd for å tape, men jeg tenkte at jeg i alle fall ikke skulle gi meg. Jeg bestemte meg for å beholde beltene mine. Jeg tror ikke hun skjønte hvor skadd jeg var, der for kunne jeg holde kontrollen.

Les også: – Brækhus burde vinne på knock-out

Ble truffet

Også Cecilia Brækhus ble truffet i løpet av kampen, og hun innrømmet at det hadde gått hett for seg til tider, men det var ikke Brækhus som hadde det tøffest.

– Det gikk hett for seg innimellom, men jeg klarte å gi henne mer tilbake enn hun ga meg. Dermed måtte hun ta et skritt tilbake, og det gjorde at jeg fikk det lille pusterommet jeg trengte for å lindre smerten og puste ut litt.

Brækhus vant en ny overlegen seier. Det var hennes 27. strake som profesjonell. Hun forsvarte også de fire VM-beltene sine, og neste gang hun skal i ringen for å bokse VM-kamp, kan bli i Norge, hvis politikerne opphever forbudet mot proffboksing på nyåret som de har lovet.