Sene kamper kan gi Moyes kultursjokk

Bilder: ta07511e: David Moyes har startet jobben med å få Real Sociedad på vinnersporet. Lørdag kveld leder han laget i sin første kamp. (Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Den nye Real Sociedad-treneren David Moyes tror det kommer til å bli svært spesielt å lede laget i sin første kamp i spansk fotball fra klokken 22 lørdag kveld.

Den tidligere Manchester United-manageren erstattet Jagoba Arraste som Real-trener tidligere i måneden. Han blir raskt nødt til å tilbake seg sine nye omgivelser.

– Kanskje er dere alle i seng på det tidspunktet, jeg vet ikke. Det er helt annerledes for meg, men jeg ønsket å komme hit for å oppleve en annen kultur, sa Moyes på en pressekonferanse fredag.

Real Sociedad gjester Deportivo La Coruña til kveldskamp i La Liga lørdag.

– Etter det jeg forstår og hva folk har fortalt meg, er det normalt å spille klokken ti på kvelden her. Jeg må bli vant til å spise på andre tidspunkter, sa skotten.

Velkommen

Han er ikke mer skremt enn at han føler han har gjort riktig valg av sitt neste steg i trenerkarrieren.

– Jeg ser virkelig fram til å bli bedre kjent med La Liga. Det betyr mye for meg at mange folk på gaten her har sagt «hallo». Og mange mennesker her og i UK (Storbritannia) synes jeg har gjort et godt valg, sa Moyes.

Han har brukt landslagspausen til å bli kjent med sin nye klubb.

– Det har vært godt å være med spillerne. De har vært åpne for det jeg har fortalt dem. De er som svamper. De ønsker informasjon, og vi har jobbet mye. Men fortsatt har vi mye jobb å gjøre for å få resultater.

Bunnlag

Etter elleve kamper ligger Real Sociedad på 15-plass i den spanske toppserien, men fire andre lag har også ni poeng.

I fjor ble det sjuendeplass, mens 2012/13 ga fjerdeplass og mesterligaspill. Det er ingen lett jobb Moyes har startet på.

– Jeg er litt nervøs, men det er god stemning i klubben og blant spillerne. Det er en viktig kamp siden vi må flytte oss oppover på tabellen, sier mannen som skuffet stort da han overtok storklubben United før forrige sesong.

– Forventningene er høye, og vi skal matche dem og få laget dit det burde være. Laget har kvaliteten til det, og det skal vi klare, sa han fredag.