Norsk hoppkomet falt stygt i Klingenthal

Your browser doesn't support HTML5 video.

Her går det galt for Phillip Sjøen
Hoppkometen Phillip Sjøen (18) var fredag kveld tilbake på det norske hotellet etter det stygge fallet i hoppbakken i Klingenthal. Han unngikk brudd og alvorlige skader.

Både det lokale sykehuset og hopplandslagets medisinske team har undersøkt 18-åringen etter at han hoppet bakken ned, 148 meter, og ikke klarte å stå på beina under treningen fredag ettermiddag.

– Jeg er forslått, men ved godt mot. Jeg er glad for at jeg ikke har pådratt meg noen alvorlige skader, sier Sjøen.

– I will be back, legger hopptalentet til.

Fallet gjør at uansett at han ikke får verdenscupdebuten under åpningen i tyske Klingenthal i helgen. Kvalifiseringen startet fredag kveld uten ham.

Dramatisk

Det var i den første prøveomgangen at Sjøen landet nesten på sletta. Han ville slått bakkerekorden med svevet på 148 meter. Sjøen fikk rask medisinsk behandling og ble fraktet rett til sykehuset.

– Phillip hoppet veldig langt og fikk en vanskelig landingsvinkel. Han klarte ikke å stå imot, og det hele så veldig dramatisk ut. Han var bevisst når vi kom bort til ham på sletta, og undersøkelsene på sykehuset er positive, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Sjøens trener, Roy Erland Myrdal, utdypet overfor Dagbladet:

– Det sies at knærne, ankler, hofte, rygg og hode er OK. Har smerter i håndledd, men de finner ingen brudd. Kraftig forslått og en real omgang med juling.

På vent

Den unge hopperen har imponert i årets sommersesong. Derfor ble han tatt ut til sitt første verdenscuprenn.

Nå må Sjøen vente litt lenger på sjansen i verdenscupen.

– Han deltar ikke i helgens renn, men vi håper han er tilbake på hotellet allerede i kveld (fredag). Ut fra hvor dramatisk det så ut, har det gått veldig bra hvis man ser på de første undersøkelsene fra sykehuset, sier Bråthen.

Lørdag åpner verdenscupen i hopp med lagkonkurranse.