Odd knuste Brann på hjemmegress

Frode Johnsen (i midten) jubler for mål i Odds 4-0-seier over Brann. (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix) Les mer Lukk

Odd valset over nedrykkstruede Brann med 4-0 og tok sin femte strake hjemmeseier i eliteserien søndag. Skien-laget styrer mot sin første seriemedalje noensinne.

Med fem serierunder igjen ligger Odd godt an i kampen om sølvet. Telemarkingene har kun ett tap på sine 16 siste seriekamper.

Mot Brann spilte hjemmelaget i kjent stil med stor aggressivitet. Etter flere gode muligheter tok Odd fortjent ledelsen etter 32 minutter. Jone Samuelsen slo inn mot Chukwuma «Bentley» Akabueze, som styrte ballen i nettmaskene via Azar Karadas.

Selv om Odd kom fra en vellykket cupsemifinale senest torsdag, var vertene det klart friskeste laget på banen. Brann slet tungt med å påføre motstanderen trøbbel.

Eliteserien fotball menn, 18.00-kampene: Odd – Brann 4-0, Start – Sarpsborg 3-1.

Tvilsom straffe

Spissveteranen Frode Johnsen viste stor rutine da han la på til 2-0 etter 66 minutter. 40-åringen dempet et godt innlegg fra Ole Jørgen Halvorsen med beina og hamret ballen bak Brann-keeper Piotr Leciejewski. Det var Johnsens sjuende seriemål for sesongen.

Fem minutter senere gikk bortelaget på en ny smell. Odd fikk noe tvilsomt straffe da Halvorsen gikk i bakken. Dommeren mente Daniel Mojsov var borti Odd-spilleren, men TV-bildene viste at det knapt var kontakt. Fra ellevemeteren var Herolind Shala sikker med en vakker lobb midt i mål.

Uheldig

Helt på tampen pepret Odd på nytt et innlegg fra høyre. Mojsov var uheldig og satte 0-4 bak egen keeper.

Brann burde svare på Sogndals 4-1-seier over Haugesund lørdag, men måtte i stedet godta at laget igjen er under nedrykksstreken. Bergenserne har 23 poeng etter 25 kamper.

Odd avslutter sesongen mot Aalesund (b), Bodø/Glimt (h), Vålerenga (b), Rosenborg (h), Molde (b). For Brann er følgende lag motstandere i de fem siste kampene: Start (h), Sarpsborg (h), Bodø/Glimt (h), Sogndal (h) og Haugesund (h).