Marerittstart for Norge

Frustrerte norske spillere med Alexander Tettey tv og Tarik Elyounoussi th.under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Italia på Ullevaal stadion i Oslo tirsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Et fullsatt Ullevaal så Norge innlede EM-kvalifiseringen med 0-2-tap for Italia tirsdag. Gjestene kunne fort vunnet med større sifre.

Norge gikk ut aggressivt, men ble raskt kneblet av Antonio Contes menn. Simone Zaza ga Italia ledelsen etter 16 minutter, mens Leonardo Bonucci doblet til 2-0 med et hodemål etter litt over én time.

Mot slutten kom Italia til flere supersjanser. I det 78. minutt banket Zaza først ballen i tverrliggeren, mens Norges målvakt Ørjan Nyland kom seg lynkjapt opp og stoppet returen.

Få minutter senere avverget Vegard Forren 0-3 på streken etter et forferdelig norsk balltap.

Norge slet stort med å skape sjanser i EM-kvalåpningen på eget gress.

Gjestene tok ledelsen da Zaza fikk lov til å vandre med ballen gjennom det norske forsvaret og hamret inn 1-0 i nærmeste hjørne fra spiss vinkel. Det var hans første landslagsmål for Italia.

For ellevte gang på tolv landskamper havnet Norge under 0-1 under landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

I det 62. minutt kunne Bonucci helt umarkert stige til værs og stange inn Italias annet mål for kvelden. Etter en kort corner slo Manuel Pasqual et godt innlegg som Juventus-stopperen headet kontant bak Nyland.

I løpet av de sju siste åpningskampene har Norge svake 2-2-3 (seirer-uavgjort-tap) å vise til i kvalifiseringer. (©NTB)