Manchester City har alt i sine hender

Manchester Citys Edin Dzeko scoret to mål og ble kampens store spiller da City vant en meget viktig seier over Aston Villa onsdag kveld. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Manchester City dundret inn til 4-0 hjemme mot Aston Villa og blir seriemester med ett poeng i siste kamp hjemme mot West Ham.

4-0-resultatet betyr at kampen om ligagullet står mellom Manchester City og Liverpool. Chelsea kan ikke lenger bli bedre enn nummer to. Manchester City klarer seg med uavgjort søndag fordi laget har to poeng mer enn Liverpool og 13 mål i bedre målforskjell.

Manchester City ble seriemester også for to sesonger siden, mens Liverpool ser ut til å måtte vente videre på sin første tittel siden 1990.

Lenge stanget City mot veggen mot Villa i det øsende regværet. Vertene hadde ballen i 71 prosent av tiden før pause, og de malte og malte uten at de klarte å score. Pablo Zabaleta, David Silva og Yaya Touré hadde alle sine muligheter.

Den aller største sjansen hadde Sami Nasri to minutter på overtid før pause. James Milner kom til et av sine mange innlegg, men Nasri satte ballen utenfor fra kloss hold.

Dobbel Dzeko

– Det var vanskelig i første omgang fordi de ikke ga oss noe rom. I pausen sa Manuel Pellegrini at vi skulle beholde roen, så ville vi lykkes til slutt, sa Edin Dzeko til Sky Sports.

Hjemmelaget fortsatte presset i 2. omgang, og til slutt måtte det løsne. Det gjorde det etter 64 minutters spill. Pablo Zabaleta raidet igjen på høyresiden, og bosnieren Dzeko bredsidet enkelt ballen i mål fra fem meters hold.

– Når et lag forsvarer seg med ti mann, handler det alltid om første mål. De åpnet seg litt, og vi scoret igjen og igjen, sa Dzeko.

Åtte minutter senere var det klart for hans mål nummer to. Zabaleta var igjen på farten, og innlegget satte først Nasri rett på Villas keeper Brad Guzan. Dzeko fikk en meget enkel oppgave med å bredside returen i mål fra kort hold.

Ett minutt før full tid satte innbytter Stevan Jovetic inn 3-0, og på overtid scoret Yaya Touré på vakkert vis lagets mål nummer 100 i årets serie.

Seieren var oppskriftsmessig. Siden opprykket til eliteserien i 2002, har City slått Villa 11 av 12 mulige ganger på hjemmebane i serien.

Sunderland klarte jobben

Sunderland tok en ny seier over West Bromwich med 2-0 på Stadium of Light. Jack Colback og Fabio Borino scoret før pause. Det sendte formlaget opp til 38 poeng og sikker plass også i neste sesongs eliteserie.

I praksisk betyr det at Norwich rykker ned sammen med Fulham og Cardiff. Norwich kan komme opp på 36 poeng, samme som West Bromwich, men målforskjellen taler til alt annet enn deres fordel.

Norwich har minus 32 mål, mens WBA har minus 13. Kun vill og usannsynlig teori kan redde Norwich. Det betyr at Norwich og Alexander Tettey må spille i mesterskapsserien neste sesong.

Uten spilleroverganger kan det gå mot en engelsk eliteseriesesong uten nordmenn på banen.