Liverpool et steg nærmere seriegullet

Raheem Sterling (t.h.) tok Liverpool i tidlig ledelse i 3-2-seieren mot Manchester City søndag. (Foto: Nigel Roddis / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Liverpool var tidvis i trøbbel etter pause, men Philippe Coutinho ga serielederen 3-2 over gullrival Manchester City søndag. Rødtrøyene står med ti strake seirer.

Brasilianeren sendte Anfield-publikummet til himmels da han i det 78. minutt utnyttet et fatalt sleivspark fra City-kaptein Vincent Kompany. 21-åringen fikk ballen rett i føttene og hamret inn seiersmålet. Liverpool er kun fire seirer unna å ta sitt første seriemesterskap på 24 år.

Scoringen var et hardt slag for Manchester City, som anført av en glitrende David Silva hadde hentet opp 0-2 til 2-2 i løpet av fem minutter tidligere i annen omgang. Gjestene hadde flere store sjanser etter opphentingen, men ble hardt straffet for Kompanys tabbe.

Turboåpning

Som så mange ganger før i sesongen åpnet Liverpool med et voldsomt press i egen storstue. Brendan Rodgers' strategi har slått heldig ut mot flere topplag, og søndagens turbostart ga vertene tidlig avkastning.

Bare seks minutter hadde gått da Raheem Sterling kaldt satte 1-0 i et tilnærmet åpent mål. 19-åringen ble servert ballen av Luis Suárez, fintet seg forbi City-forsvaret og scoret foran «The Kop».

Liverpool fortsatte å kjøre storkampen mot et bortelag som slet med å komme seg etter den svake starten. City måtte også se at playmaker Yaya Touré måtte forlate banen med en lyskeskade etter 19 minutter.

Et perfekt hodestøt av Martin Skrtel ved første stolpe ga vertene 2-0 i det 27. minutt. Den slovakiske midtstopperen stusset Steven Gerrards corner i en bue over Joe Hart.

City hevet seg mot slutten av første omgang. Fernandinho var nær å redusere rett før pause, men det satte Liverpool-keeper Simon Mignolet en stopper for med en enorm redning.

Strålende Silva

I annen omgang fortsatte City å jage. Etter et solid trykk kom til slutt den viktige 1-2-reduseringen da gjestenes finspill endelig satt etter 57 minutter. Silva plasserte ballen i nettet etter et godt veggspill. Spanjolen tvang kort tid etterpå fram et selvmål av Glen Johnson.

På overtid fikk vertenes Jordan Henderson korrekt rødt kort for å ha taklet Samir Nasri med tydelige knotter.

Seieren gjør at Liverpool topper Premier League sju poeng foran City, men sistnevnte har to kamper mindre spilt.

Før avspark var Anfield full av følelser da Hillsborough-tragedien ble markert med ett minutts stillhet. Tirsdag er det 25 år siden 96 Liverpool-supportere mistet livet i tribuneulykken under FA-cupsemifinalen mot Nottingham Forest.