Premier League runde 19 Tottenham - Stoke 3–0

Tottenham knuste Stoke

Tottenham er fortsatt ubeseiret under Tim Sherwoods ledelse. Søndag ble Stoke sendt hjem fra White Hart Lane med 0-3 i sekken.

Roberto Soldado, Moussa Dembélé og Aaron Lennon scoret hjemmelagets tre mål.

Dermed klatret Tottenham til 7.-plass i Premier League, mens Stoke gikk på sitt andre klare strake tap i jula etter 1-5-tapet for Newcastle annen juledag.

Les detaljert referat fra Tottenhams storseier over Stoke

Kampen var Sherwoods tredje opptreden som manager etter at André Villas-Boas fikk sparken, og han har så langt ledet Tottenham til to seirer og én uavgjort.

Det var riktignok første seier siden han fikk jobben på permanent basis. Mot Southampton før jul var han bare ansvaret på midlertidig basis.

– Det var mange som spilte en god kamp i dag. I tillegg var det viktig for oss å vinne en hjemmekamp igjen. Det hadde vi ikke gjort siden oktober, sa Sherwood etter at seieren var i boks.

Ble nektet straffe

Det måtte en straffe til for at hjemmelaget skulle ta ledelsen i lørdagens kamp.

Et innlegg endte hos Emmanuel Adebayor. Spissen forsøkte seg på en akrobatisk avslutning og skuddet ble blokkert av hånden til Ryan Shawcross.

Dommer Kevin Friend var ikke i tvil og pekte på straffemerket.

Roberto Soldado har slitt foran mål siden overgangen til Spurs, men fra ellevemeteren har han vært sikkerheten selv.

Det var han også mot Stoke, og dermed gikk Tottenham til pause med 1-0-ledelse.

Stoke var rasende på dommeren etter kampen mot Newcastle sist, og det spørs om Friend er noe mer populær.

Noen minutter før Tottenham fikk straffe ble Oussama Assaidi lagt ned i hjemmelagets sekstenmeteren, og reprisen viste at det antakeligvis skulle vært straffe.

– Vi føler oss urettferdig behandlet. Vi burde fått straffe like før Tottenham fikk det, sa Stoke-manager Mark Hughes ifølge BBC.

United neste

I annen omgang dominerte Tottenham, og det var fullt fortjent da Dembélé doblet ledelsen etter 65 minutter.

Midtbanemannen dro seg fri og satt ballen i mål med venstrebeinet fra utenfor sekstenmeteren.

Bare fire minutter senere fastsatt Lennon sluttresultatet med en glimrende avslutning etter et flott Tottenham-angrep.

Mot slutten fortsatte hjemmelaget å presse, men uten å score flere mål.

Nå har spillerne i Premier League pause fram til 1. nyttårsdag. Da står Manchester United på Old Trafford for tur for Tottenham – det blir Sherwoods første store test som Spurs-manager.