Anand åpner for ny Carlsen-duell

Anand åpner for ny tittelkamp mot Magnus Carlsen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Les mer Lukk

Selv om Viswanathan Anand tapte klart for Magnus Carlsen i sjakk-VM, er inderen fortsatt motivert. Han utelukker ikke en ny tittelkamp mot sin overmann.

Anand mistet VM-tittelen etter at Carlsen vant suverent 6,5-3,5 i november. 44-åringen gjorde overraskende flere store feil underveis. Nå som han har fått ut den verste skuffelsen, ser Anand fram til en ny sesong.

– Sulten og motivasjonen er der, men tiden får vise om jeg fortsatt kan lykkes. Jeg er en optimist og skal prøve. Det skal bli godt å si adjø til 2013. Det er noen ting ved spillet mitt som må rettes opp, men jeg håper på en positiv start i 2014, sier den femdoble verdensmesteren til det indiske nyhetsbyrået PTI.

Slet med å forutsi Carlsen

Anand tror han kommer til å stille i kandidatturneringen i russiske Khanty Mansijsk i mars neste år. Vinneren der får møte Carlsen i sjakk-VM.

– Jeg har ikke tatt en endelig avgjørelse, men jeg antar at jeg vil spille. Jeg er ganske motivert til å prøve på nytt. Men først skal jeg ha litt hvile, sier Anand.

Han erkjenner at nederlaget for Carlsen var tøft å svelge. Inderen syntes det var vanskelig å «lese» nordmannen under VM-kampen.

– Det var veldig vrient. Han er verdens høyest rangerte sjakkspiller gjennom historien, og han vant VM komfortabelt. Jeg skulle gjerne ha tapt på en bedre måte. Mesterskapet var en skuffelse på mange nivåer, forteller Anand.

Alderen tynger

På spørsmål om alderen har begynt å prege spillet hans, svarer Anand et rungende «ja».

– Alder er blitt en faktor for å si det mildt. Det er ikke mye du kan gjøre med det. Jeg ønsker å konsentrere meg om resultater. Når du blir eldre, prøver du å endre måten du angriper spillet på.