Investorer åpner for VIF-hjelp

RIKE ONKLER: Vålerenga kan få hjelp fra klubbens investorer om den klarer å kutte nok kostnader og få et balansert budsjett for 2014. (Foto: Berit Roald / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Vålerenga sliter tungt med økonomien. Nå kan fotballklubben igjen bli reddet av dens «rike onkler», skriver Dagens Næringsliv.

VIF varslet torsdag spillerne om lønnskutt og konkursfaren. Ifølge advokat Henrik A. Christensen er klubbens investorer villige til å skyte inn mer penger i kassen. Han er styreleder i aksjeselskapet Vålerenga Invest.

– Elitesatsingen til mennene og kvinnene i Vålerenga må klare å gå i balanse hvis vi skal fortsette samarbeidet. VIFs investorer er klare til å gå inn med ytterligere penger, dersom man får til et budsjett som går i balanse i 2014, sier Christensen til Dagens Næringsliv.

Tor Olav Trøim er hovedaksjonær i Vålerenga Invest. Samarbeidet mellom aksjeselskapet og Vålerenga Fotball løper ut etter 2014.

– Om Trøim eller andre aksjonærer blir med etter 2014, er vi ikke i posisjon til å svare på i dag. Vi har ett år igjen av avtalen, og på et tidspunkt må vi se på hvordan vi skal løse dette videre, sier klubbdirektør Stig-Ove Sandnes til DN.

Ifølge DN kan likviditetskrisen i Oslo-klubben løses ved låneopptak eller ved en emisjon i Vålerenga Invest Fotball.