Ronaldo-dobbel nok mot Juventus

SIKKER FRA KRITTMERKET: Ronaldo hyller fansen etter å ha sendt Real opp i 2-1. Foto: REUTERS/Paul Hanna. Les mer Lukk

Cristiano Ronaldo scoret begge målene da Real Madrid slo Juventus 2-1 i stormøtet i mesterligaens gruppe B. Ståle Solbakkens FCK tapte 1-3 borte mot Galatasaray. Se alle høydepunktene her!

Juventus-kaptein Gianluigi Buffon advarte sine lagkamerater på forhånd om at de ikke kunne gi Ronaldo noe særlig rom hvis de skulle unngå baklengs. Men det var ikke en gang gått fem minutter før portugiseren hadde presentert seg og gjort 1-0 til de helhvite. Han ble nydelig spilt igjennom og nettet sikkert.

Juventus kom seg fra åpningssjokket, og Fernando Llorente utlignet etter 22 minutter. Men seks minutter senere minutter ble Sergio Ramos dratt ned inne i feltet av Giorgio Chiellini. Ronaldo scoret sikkert fra straffemerket.

Etter hvilen gjorde ikke Juventus oppgaven særlig lettere for seg. Dommeren mente at Chiellini var for ufin mot Ronaldo, og italieneren fikk direkte marsjordre.

– Etter utvisningen la de seg bakpå, og det ble vanskeligere for oss å skape sjanser, sa Real-keeper Iker Casillas til Canal plus.

Saken fortsetter under videovinduet

Her er høydepunktene:

Fikk kjørt seg

Ståle Solbakkens FC København, med Daniel Braaten fra start, skulle virkelig få kjørt seg i Istanbul mot det stjernespekkede Galatasaray-laget.

FCK la seg dypt for å dempe opp, men ingenting lyktes innledningsvis. Braaten var helt nede ved eget cornerflagg sammen med en lagkamerat mot to Galatasaray-spillere, men ingen av dem klarte å stoppe Dany Nounkeu, som relativt uhindret fikk legge inn i feltet hvor Felipe Melo kom susende og stanget ballen i mål.

Wesley Sneijder gjorde 2-0 etter 38 minutter. Han sendte ballen i mål med et direkteskudd fra skrått hold på en krempasning fra Emmanuel Eboué. FCK-forsvaret hang ganske enkelt ikke med på tempoet ved den anledningen.

Didier Drogba fikk det også relativt lett da han nærmest for åpent mål satte 3-0 i siste spilleminutt før sidebytte. Eboué sto nok en gang bak forarbeidet. Han tråklet seg gjennom forvirrede FCK-spillere før han sendte ballen ut i 45 grader.

– Hvis du gjør individuelle feil, blir du straffet, noe vi ble i første omgang. Ros til Galatasaray. De spilte bra og er et fantastisk lag, sa Solbakken.

Trøstemål

Kampen ble langt jevnere etter pause, men skaden var allerede skjedd med den dårlige førsteomgangen. To minutter før slutt fikk Claudemir gjøre ett trøstemål. Hjemmelaget slapp seg relativt langt tilbake etter hvilen.

Braaten ble erstattet med Youssef Toutouh sju minutter før slutt.

Real Madrid står med full pott og ni poeng etter tre kamper. Galatasaray har fire poeng og overtok annenplassen foran Juventus, mens FCK ligger sist.

– Vi har tatt et viktig steg mot å gå videre med ni poeng på tre kamper, mente Casillas.