England én seier unna VM

DRØMMEDEBUT: Andros Townsend kunne knapt ha drømt om en bedre start på landslagskarrieren. Foto: EPA/ANDY RAIN. Les mer Lukk

Debutanten Andros Townsend roet hjemmenervene med et langskudd i Englands 4-1-seier over Montenegro i VM-kvalifiseringen fredag. Se målet i bunnen av saken!

VM-kvalifisering, gruppe H

Moldova – San Marino 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 Viorel Frunza (55), 2-0 Eugen Sidorenco (59), 3-0 Sidorenco (89).

Ukraina – Polen 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Andrej Jarmolenko (64).

England – Montenegro 4-1 (0-0)

Mål: 1-0 Wayne Rooney (49), 2-0 Branko Boskovic (selvmål 62), 2-1 Dejan Damjanovic (71), 3-1 Andros Townsend (78), 4-1 Daniel Sturridge (str. 90).

Tottenham-spilleren banket inn vertenes tredje mål med et godt skudd fra over 20 meter i det 78. minutt. Scoringen satte jubelen løs hos landslagssjef Roy Hodgson. Han kunne lettet konstatere at laget hans har VM-drømmen i egne hender før hjemmemøtet med Polen tirsdag.

Etter kampen var Hodgson fornøyd med Townsends debut, men han innrømmet at det ikke var et enkelt valg å stille med ham fra start.

– Vi diskuterte det fram og tilbake. Det er ikke lett å sette spillere som Jack Wilshere og James Milner ut av laget. Andros må være henrykt. Valget med å la ham spille lønte seg, sa Hodgson, ifølge BBC.

– Før pause dominerte vi kampen, men det er ikke enkelt å score på Montenegro. Vi ba spillerne om å øke tempoet i annen omgang, la 66-åringen til om kampen.

Tre minutter på overtid la Daniel Sturridge på til 4-1 fra straffemerket. Liverpool-spissen ble felt av Ivan Kecojevic og satte en sikker straffe motsatt vei for keeper.

Se video: Her glipper danskenes Italia-skalp

Rooney-mål

England hadde nok sjanser til å lede etter første omgang, men Montenegro-keeper Vukasin Poleksic gjorde flere mesterlige redninger på stillingen 0-0.

Til slutt måtte Poleksic kapitulere da Manchester United-stjernen Wayne Rooney trillet inn en returball fra målvakten tre minutter etter pause.

Etter litt over timen spilt kom 2-0 etter et snodig selvmål fra Branko Bokovic. England burde økt ledelsen etter 70 minutter, men en uegoistisk Rooney spilte videre til Steven Gerrard, som ikke maktet å sette ballen i nettmaskene.

Det ble derfor spenning på Wembley etter at Dejan Damjanovic reduserte for Montenegro kort tid etterpå.

Siste hinder

Til slutt vant England komfortabelt. «Three Lions» har fått kritikk for å spille defensivt og kjedelig under Hodgson, men laget har los på Brasil-VM neste sommer. Seier over Polen tirsdag gir engelskmennene en garantert sluttspillplass som vinner av gruppe H.

Ukraina slo Polen 1-0 etter mål fra Andrej Jarmolenko etter 64 minutter. Før siste kamp leder ukrainerne med tre poeng på Montenegro i kampen om toeromspill. Med seier over San Marino kan de klå England for direkte VM-plass om sistnevnte feiler tirsdag.