HamKam til topps med seier i Hedmark-derbyet

I TET: HamKam har vunnet tre av sine fem kamper så langt i år og er med det på delt førsteplass i 1.divisjon. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

Erik Tønne ble matchvinner da HamKam klatret til topps i 1. divisjon med 1-0-seier over Elverum søndag.

Solide 5126 tilskuere var møtt opp til lokaloppgjøret mellom «Kamma» og 1.-divisjonsferskingen Elverum. Det var lenge målløst i en kamp der lagene vekslet på å ha overtaket, men Tønne ble avgjørende da han satte inn 1-0 fra en dødball i det 64. minuttet.

Hjemmelaget måtte klare seg med ti mann store deler av kampen Aziz Idris var urutinert da han pådro seg to gule kort på ett minutt og måtte rusle av banen halvveis i første omgang.

Elverum var det førende laget etter utvisningen, men klarte ikke å utnytte overtallet til å score. I stedet var det HamKam som fikk med seg alle poengene og tok seg forbi sist helgs serieleder Ranheim på flere scorede mål.

Ranheim feilet

Ranheim tapte 0-1 hjemme mot Mjøndalen etter et sent mål av gjestenes kaptein Bjarne Ingebretsen. Noen minutter tidligere hadde Ranheim-innbytteren Bendik Bye blitt utvist for albuebruk.

Nyopprykkede Kristiansund er likt med Ranheim både på poeng og målforskjell etter 1-0 over opprykksfavoritt Sandefjord på hjemmebane søndag. Tor Erik Torske ble matchvinner da han satte inn returen fra Andreas Aalbus skudd like etter hvilen.

Også Bodø/Glimt kjemper i toppen etter tre nye poeng mot tabelljumbo Follo. Abdurahim Laajab scoret to tidlige mål for vertene, mens Dane Richards punkterte kampen i annen omgang.

Hødd i flytsonen

Cupmester Hødd har vunnet tre av sine fire kamper og hadde full kontroll borte mot Strømmen søndag. Joachim Magnussen og Espen Standal scoret hvert sitt mål i 2-0-seieren.

Ullensaker/Kisa tok sesongens første seier da Vard Haugesund gjestet Jessheim søndag. 307 tilskuere fikk se Steevan dos Santos og Simen Kind Mikalsen ordne 2-0-seier i løpet av de første 13 minuttene.

Fredrikstad har fått en tung sesongstart etter nedrykket fra eliteserien. Rozhat Shaswaris sene scoring holdt bare til redusering borte mot Kongsvinger. Martin Ellingsen og Magnus Myklebust ga vertene 2-1-seier.