Strafferot i Aalesund

UENIGHET: Til slutt fikk Fredrik Ulvestad ta straffesparket. Han var trygg og scoret sitt første for sesongen. (FOTO: Vegard Grøtt/NTB Scanpix) Les mer Lukk

Da Aalesund fikk straffespark i det 83. minutt mot Vålerenga, var det ikke bare Fredrik Ulvestad som ville ta jobben: Abderrazaq Hamed-Allah var også ivrig og klar.

– «Ulven» er vår straffeskytter. Det så slett ikke bra ut. Jeg skal ta en prat med Hamed-Allah og ta'n litt i ørene, sa Jan Jönsson til NTB lørdag.

Da hadde han nettopp opplevd sitt første tap som AaFK-trener.

Se scoringer og høydepunkter fra kampen.

Han er ingen bortforklaringenes mann. Jönsson la imidlertid ikke skjul på at oppladningen til kampen ikke hadde vært optimal.

LES OGSÅ: Fellah briljerte mot Aalesund

– Flere har slitt med sykdom, blant andre Andreas Nordvik og Tremaine Stewart. Men uansett var vi for svake i dag, sa Jönsson, som i intervjusonen etter kampslutt ble spurt om å kommentere Kjetil Rekdals ganske offensive feiring av seieren over klubben han måtte gå fra etter fjorårssesongen.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sa Aalesund-treneren før han la til:

– I Sverige er dette annerledes enn i Norge. Der er det ikke sånn, sa Jönsson som opprinnelig kommer fra Halmstad.

LES OGSÅ: Veteranscoringer avgjorde på Åråsen

LES OGSÅ: Tromsø venter fortsatt på E-cup-svar

Kjetil Rekdal parerte ellers spørsmålet han stadig fikk gjentatt; «var det spesielt å slå Aalesund?»

– Jeg viser glede over seier og tre poeng. Det hadde vært det samme om vi hadde slått Brann eller Rosenborg. Vi har et voldsomt press på oss. Vålerenga er ikke som andre klubber. Men det var mye rusk også i dag, selv om vi leverte årsbeste, sa Vålerenga-treneren som igjen slo fast:

– Vålerenga kommer til å bli et topplag igjen. Men vi er det ikke foreløpig, sa han.

Les flere fotballnyheter fra ABC Nyheter