Laveste tilskuerantall siden år 2000

Det var mange ledige seter under Tippeligaåpningen denne helgen. Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Les mer Lukk

Holmenkollen trakk nesten dobbelt så mange tilskuere som Eliteseriekampene til sammen.

Høydepunkter Tippeligaen  

En undersøkelse foretatt av VG Nett viser at serieåpningen i Tippeligaen er den dårligst besøkte siden år 2000.

I snitt fulgte 6262 tilskuere kampene fra tribunene i de byene som hadde åpningskamp.

- Jeg skjønner at folk synes det er for kaldt å gå på kamp, vi er jo i mars. Det frister nok mange å sitte i sofaen og se kamp på TV. Men vi får håpe det øker utover sesongen, det satser vi på i hvert fall, sier Rosenborgs landslagsspiller Tarik Elyounoussi til VG.

Samme helg som åpningsrunden i Tippeligaen ble de tradisjonsrike Holmenkollrennene avviklet. Arrangementet trakk neste dobbelt så mange mennesker som fotballen samlet.

– Dette er ikke noe annet enn kjempebra, og en bekreftelse på at skiidretten står utrolig sterkt, sier styreleder for verdenscuprennene i Holmenkollen, Sverre K. Seeberg.

Les også: Martin Andresen med sjokkcomeback

Forrige vinter var det labert oppmøte i Holmenkollen. Stive priser fikk skylden. I helgen var nesten 100.000 tilskuere på plass for å følge langrenn, hopp og kombinert.

– Dette ble det vi hadde drømt om, store idrettsprestasjoner og mye publikum som bidro til å sette en topp stemning. Oppslutningen fra publikum bekrefter at Holmenkollsøndagen fortsatt er en del av den norske folkesjela, sier generalsekretær Bente Lier i Skiforeningen.

Se høydepunkter fra helgens første runde i Tippeligaen her

Fotballrunden samlet 50.098 tilskuere. Flest hadde møtt opp i Bergen hvor 12.102 tilskuere fulgte Branns 3-1-seier mot Vålerenga. Færreste tilskuere var det i Sogndal hvor 2718 tilskuere så 2-2-kampen mot Tromsø.

– Vi er glad for at folk ser norsk idrett, men det var ikke noe varmere i Kollen enn på fotballkampene. Samtidig er det vanskelig å analysere tallene etter én runde, sier fotballpresident Yngve Hallén til NTB.