Grei match for Spania

Hellas' Sotirios Kyrgiakis i kamp med spanske Ruben de la Red, som scoret 1-1-målet. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Daniel Güiza ble toppscorer i La Liga denne sesongen. I sin femte landskamp nettet han sitt første for Spania.

Det ga 2-1-seier over Hellas i onsdagens EM-kamp. Seiersmålet kom bare to minutter før full tid etter at Spania fant ut at de skulle sette inn en sluttspurt. Den startet da Ruben de la Red utlignet Hellas’ ledelse kvarteret ut i annen omgang.

Spania virket lenge uinspirerte. Først mot tampen søkte de seg bestemt mot 16-meteren til Hellas.

Trener Luis Aragones hadde byttet alle mann så nær som én sammenlignet med siste kamp, og ikke kan han ha blitt særlig klokere med hensyn til hvem av dem som er nærmest en plass på laget i den egentlige startelleveren. Få av reservene imponerte.

Xabi Alonso viste seg fram med et par sugende langskudd, det ene etter pause gikk rett på innsiden av stangen og ut igjen. Det skuddet kom fra rundt 30 meter.

Pent

Utligningsmålet var pent, selv om det ikke kom fra like langt hold. Men skuddet fra Ruben de la Red var bedre plassert, teknisk velrettet, og det føk rett opp under nettaket utenfor rekkevidden til grekernes veterankeeper Antonis Nikopolidis. Målet kom et kvarter ut i annen omgang.

2-1 til Spania betyr laget har vunnet alle sine tre første kamper i mesterskapet. Likevel må de skjerpe seg i søndagens kvartfinale mot Italia.

Skal Spania ta seg til semifinalen må de vise helt andre takter enn de spede forsøkene de i hvert fall hadde de første 60 minuttene mot Hellas

EM-helten viste seg fram

I 2004 ordnet Angelo Kharisteas seiersmålet da Hellas ble europamestere. Onsdag var Angelo Kharisteas på rett sted til rett tid igjen da han ga grekerne 1-0-ledelse i første omgang. Men i motsetning til i finalen mot Portugal for fire år siden, ble ikke scoringen utslagsgivende. Spania kom tilbake og snudde kampen.

Tre minutter før pause fikk Hellas et frispark, og den 28 år gamle spydspissen fikk gå helt umarkert opp på rundt elleve meter og stange ballen nådeløst i mål bak José Reina i Spanias bur. Giorgios Karagounis var presis servitør. Finalemålet for fire år siden kom også på en utsøkt heading.

Feyenoord-spissen Kharisteas er den giftigste spilleren på Hellas, og målet hans mot Spania var hans 19. på landslaget.

Hellas reiser hjem igjen fra mesterskapet – uten poeng med minus fire i målforskjell. De var en av mesterskapets store skuffelser. (©NTB)

Kampfakta

Hellas – Spania 1-2 (1-0)

30.883 tilskuere

Mål: 1-0 Angelo Haristeas (42), 1-1 Ruben de la Red (61), 1-2 Daniel Güiza (88).

Dommer: Howard Webb, England.

Gult kort: Giorgios Karagoinis, Angelos Basinas, Loukas Vintra, Hellas, Alvaro Arbeloa, Daniel Güiza, Spania.

Lagene:

Hellas (4-5-1): Antonis Nikopolidis – Loukas Vintra, Sotiris Kyrgiakos (Paraskevas Antzas fra 62.), Traianos Dellas, Nikos Spyropoulos – Angelos Basinas, Kostas Katsouranis, Dimitris Salpigidis (Stelios Giannakopoulos fra 86.), Giorgios Karagounis (Alexandros Tziolis fra 74.), Yannis Amanatidis – Angelos Kharisteas.

Spania (4-2-3-1): José Reina – Alvaro Arbeloa, Juanito, Raul Albiol, Fernando Navarro – Ruben de la Red, Xabi Alonso – Sergio Garcia, Cesc Fabregas, Andres Iniesta (Santi Cazorla fra 59.) – Daniel Güiza. (©NTB)