Tromsø 2018

Fikk ikke vite om OL-planer

Fikk ikke vite om OL-planer
Grunneiere i Tromsø er rasende etter at de først i den offisielle OL-søknaden får vite at Tromsø 2018 har olympiske planer for deres eiendom.

Det var først da OL-søknaden mandag ble lagt fram for styret i Norges Idrettsforbund, at flere berørte grunneiere fikk brev om planene, melder NRK.

– Det er for dårlig. Vanligvis tar man seg ikke til rette og disponerer en eiendom uten å snakke med eier. Det blir nesten som å snakke om tyveri, sier grunneier Ole Reidar Myrland.

Han representerer flere grunneiere fra Skjelnan til Movika som ifølge OL-søknaden vil bli berørt av et multianlegg for ski og langrenn.

Til ABC Nyheter sier Myrland at han savner kommunikasjon med Tromsø 2018.

- Vi hadde et styre som ble satt opp i forhold til de planer som forelå for OL i 2014. Da ble vi tatt med i prosessen, men ikke nå. Vi har ikke blitt kontaktet i det hele tatt, sier Myrland på telefonen.

Også grunneiere i Balsfjord klager på den lukkede prosessen fram til søknaden ble presentert. Først for en uke siden ble Johan Nilsen informert om at Tromsø 2018 planlegger å bruke Blåtind i Balsfjord til utfor og alpint.

– De har gått bak ryggen min. De burde ha kommet med det for lenge siden og informert om planene, sier Nilsen til NRK.

Nestleder i styringsgruppa, Gunnar Wilhelmsen, har forståelse for at de som eier områder som vil bli berørt ikke synes de har fått nok informasjon.

– Det tar vi på alvor, og vi vil komme i en dialog med grunneierne i forhold til de spørsmål som de måtte ha, sier Wilhelmsen.

Han sier at flere av de berørte grunneierne ble kontaktet da Tromsø forberedte en søknad om vinter-OL i 2014, men at OL-selskapet i Tromsø skal gjøre noe med at grunneierne føler de har vært utsatt for en dårlig dialog.