Vedum etter målingsnedturer: – Vi har en kjempemulighet

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og partikollega Jan Bøhler på lanseringen av boka «Nær folk» på Kafè Steinbra i Groruddalen mandag. Les mer Lukk

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har måttet se nedtur etter nedtur på målingene, men statsministerkandidaten er likevel optimistisk fram mot valget.

Sp har falt 5 prosentpoeng på målingene siden januar, ifølge gjennomsnittet av de nasjonale målingene hos nettstedet Poll of polls , skriver NRK.

– Vi har en kjempemulighet, for vi ligger høyere enn stortingsvalget i 2017, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

I 2017 fikk partiet støtte fra 10,3 prosent av velgerne.

I januar i år knivet Sp med Ap om å være det største partiet på venstresiden. Da fikk Sp, ifølge Poll of polls, i snitt støtte fra 20,7 prosent av velgerne. Siden da har partiet falt 5,3 prosentpoeng, til 15,4 prosent.

Vedum, som under Sps landsmøte i vår ble vedtatt som partiets statsministerkandidat, ser ingen grunn til å endre kurs i valgkampinnspurten.

– Vi er det eneste av de fire store partiene som går opp sammenlignet med stortingsvalget i 2017, så det viktigste nå i valgkampen er å si det vi ønsker. Det er å bygge gode lokalsamfunn rundt i hele landet og sikre gode, grunnleggende tjenester som skole, sykehjem og politi, nært der folk bor, sier han, uten å ville si noe mer om hvorfor partiet taper oppslutning på meningsmålingene.