Carl I. Hagens Nav-anmeldelse henlagt

Carl I. Hagen reagerer på Spesialenhetens begrunnelse for at anmeldelse av politiet og påtalemyndighet etter Nav-skandalen er henlagt. Les mer Lukk

Carl I. Hagens anmeldelse av politiet og påtalemyndighet etter Nav-skandalen er henlagt av Spesialenheten. Hagen har anket henleggelsen til Riksadvokaten.

Spesialenheten for politisaker begrunner henleggelsen med at politi- og påtalemyndighetens lovforståelse har samsvart med den departement, Nav og domstolene har lagt til grunn, ifølge Dagbladet.

– Spesialenhetens mening er at det ikke er sannsynlig at noen i politiet eller påtalemyndigheten har gjort seg skyldig i straffbare handlinger, skriver de i henleggelsen.

Hagen sendte sin anmeldelse – på seks sider – til setteriksadvokat Henry John Mæland før jul i fjor. I januar ble anmeldelsen oversendt spesialenheten.

Den tidligere Frp-lederen har anket henleggelsen inn for Riksadvokaten. Han reagerer på Spesialenhetens begrunnelse.

– Mange aktører har et ansvar for å foreta en selvstendig vurdering. Det er sikkerhetsmekanismen for at en feilvurdering hos én aktør vil bli korrigert av andre aktører – som også foretar sine selvstendige vurderinger, sier Hagen til Dagbladet.