Biden svekket i ny måling – Harris styrket

Kamala Harris leverte en sterk debattrunde forrige uke, mens Joe Biden og Bernie Sanders har fått noe mer lunken respons. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Den demokratiske presidentkandidaten Joe Bidens oppslutning er svekket, ifølge en CNN-måling. Kamala Harris gjør det imidlertid sterkt. 

Biden (76) er fortsatt den ledende demokratiske kandidaten, med en oppslutning på 22 prosent, skriver CNN. Den tidligere visepresidenten lå på 33 prosent i mai.

Med sine 17 prosent i den ferske målingen havner Harris (54) på andreplass, foran henholdsvis Elizabeth Warren (15 prosent) og Bernie Sanders (14 prosent).

Harris og Warren har gått opp henholdsvis 9 og 8 prosentpoeng siden maimålingen, mens Sanders har gått ned med 4 prosentpoeng, ifølge CNN.

Harris dominerte torsdag den andre dagen av demokratenes første valgdebatt, flere ganger på bekostning av Biden.

54-åringen, som har foreldre fra Jamaica og India, kritiserte blant annet Biden for å ha samarbeidet med senatorer som på 1970-tallet forsvarte raseskille. Biden forsikret at han slett ikke støttet rasister og forsvarte samarbeidet med at det var nødvendig for å få andre politiske saker gjennom.

Til tross for utviklingen i målingene siden debatten tror fortsatt hele 43 prosent av demokratiske velgere at Biden er den beste demokratiske kandidaten til å beseire Trump. Kun 13 og 12 prosent av demokratene tror det samme om henholdsvis Sanders og Harris.