Benkeforslag mot Giske på Folkets Hus i Trondheim

Trond Giske er innstilt som leder for Folkets Hus i Trondheim, men ifølge Adresseavisen vil det bli fremmet benkeforslag om at sittende leder Tore Helgesen skal få fortsette. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Det er varslet benkeforslag mot Trond Giske når det mandag skal velges ny styreleder for Folkets Hus i Trondheim, ifølge Adresseavisen.

Nominasjonskomiteen innstilte Giske, men ifølge flere sentralt plasserte kilder i fagbevegelsen, vil det bli fremmet benkeforslag om at sittende styreleder Tore Helgesen skal nomineres til to nye år i vervet, ifølge Adresseavisen.

Helgesen er klar for å stille om flertallet ønsker det. Ny styreleder velges mandag.

– Om det blir flertall for meg på årsmøtet, etter et eventuelt benkeforslag, så tar jeg to år til, sier han.

Det er valgkomiteen i Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF), som eier Folkets Hus i Trondheim, som har innstilt Trond Giske som ny styreleder i foreningen. Det ble kjent denne uka.

Les også:Trond Giske innstilt til nytt lederverv

– Et hus som betyr mye for meg

Leder i valgkomiteen er Aps fylkessekretær i Trøndelag, Pål Sture Nilsen. Han uttalte at Giske «har egenskaper som går utenpå det Helgesen har» og at komiteen derfor har nominert ham som ny styreleder.

– Jeg fikk en forespørsel om jeg kunne ta på meg å gjøre en jobb der, og det kan jeg. Det er et hus som betyr mye for meg, med leietakere som står hjertet mitt nært, sa Giske da.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trond Giske og Haddy N´jie forteller sin historie Les mer Lukk