Isaksen åpner for stortingscomeback

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen mener det er en viss forpliktelse til å bidra også etter statsrådskarrieren, men er ikke sikker på om det blir på Stortinget. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Torbjørn Røe Isaksen er usikker, men åpen for comeback på Stortinget og utelukker ikke at han kan være nestlederkandidat i Høyre til neste år.

Bare dager før Høyre samles til landsmøte på Gardermoen, har Aftenposten spurt næringsminister Torbjørn Røe Isaksen om mulige scenarioer litt lenger fram i tid. Han er i dag ikke valgt inn på Stortinget og vet ikke om han er klar til å bli nominert igjen.

– Kanskje, sier Isaksen og trekker fram et prinsipielt syn på det å bidra også den dagen statsrådskarrieren tar slutt.

– Jeg kjenner litt på det at dersom man skal bruke tilliten fra partiet til å være statsråd, så har man en viss forpliktelse til å være med etterpå også. Det er ikke sikkert det betyr å sitte på Stortinget, sier han, men har ikke tenkt å ta stilling til saken før lokalvalget er avviklet.

Neste år går Bent Høie av som nestleder i Høyre, noe som åpner en plass for den som har ambisjoner om å gå til topps i partiet. Isaksen utelukker ikke at han kan stille som nestleder, men sier også at han ikke har posisjonert seg for det.

– Jeg har to barn på to og fire år, er statsråd og har ikke et fritidsproblem. Nestlederjobben innebærer mye reising og dermed fravær. Jeg har en ambisjon om å være en pappa som er til stede i mer enn helgene, sier han.