Rettssaken mot Malaysias eksstatsminister utsatt

Korrupsjonsrettssaken mot Malaysias tidligere statsminister Najib Razak skulle begynne tirsdag, men er utsatt på ubestemt tid. Foto: AP / Vincent Thian / NTB scanpix Les mer Lukk

Rettssaken mot Malaysias tidligere statsminister Najib Razak er utsatt på ubestemt tid. Han er anklaget for omfattende korrupsjon og hvitvasking av penger.

Ifølge tiltalen har Najib tappet det statlige utviklingsfondet 1MDB for 4,5 milliarder dollar, nærmere 40 milliarder kroner, og han skal ha overført over 6 milliarder kroner av beløpet direkte til sin egen bankkonto.

Eksstatsministeren ble pågrepet i begynnelsen av juli i år og siktet for sju punkter – alle korrupsjonsrelatert. I september ble han siktet for 25 nye, mer alvorlige punkter.

Rettssaken som skulle begynne tirsdag dreiet seg om de sju første anklagene.

Najibs forsvarere ba fredag ankedomstolen om å sette rettssaken på pause. Årsaken er at de venter på en kjennelse i en annen høring, angående de andre anklagene mot Najib. De har bedt om at denne saken skal høres i landets Høyesterett før rettssaken mot Razak kan begynne. Mandag fikk de medhold.

Det er ikke satt noen ny dato for rettssaken, men Najibs forsvarere har sagt at de venter at saken vil starte om rundt to måneder.

Påtalemyndigheten i saken har imidlertid varslet at de vil be om at saken starter tidligere enn dette, ifølge lokale medier.