President Bush leverte pizza til vakter uten lønn

President Bush og kona Laura takket vaktene som stilte på jobb, selv om de ikke mottar lønn som følge av budsjettstriden i Washington. Les mer Lukk

Tidligere president Bush leverte personlig pizza til Secret Service-vaktene som for tiden ikke mottar lønn.

Blant de 700.000 statsansatte som for tiden ikke mottar lønn i USA, er også sikkerhetsvaktene til tidligere president George W. Bush.

Fredag leverte den 72-årige eks-presidenten selv pizza til vaktmannskapet fra Secret Service.

Bush postet selv leveransen på bildedelingstjensten Instagram. Her takket han og kona Laura for at de stiller opp for dem, selv om de ikke får betalt.

«Det er på tide at politiske ledere fra begge sider kommer sammen og finner en løsning», skrev den republikanske politikeren.

Det er dagens president i USA, Donald Trump fra samme parti, som har stengt deler av statsadministrasjonen. Han bruker dette som pressmiddel for å få bevilget 5 milliarder US-dollar til å bygge en mur, som han mener vil trygge USAs sørlige grense.

Det demokratiske flertallet i kongressen nekter ham dette, og resultatet er at om lag 700.000 statsansatte ikke lengre mottar lønn. Enkelte av dem stiller likevel opp, mens andre deler av statsapparatet er i ferd med å stanse.