Britisk justisminister trekker seg midt i dramatiske Brexit-dager

TØFFE BREXIT-TAK: Storbritannias statsminister Theresa May forlater 10 Downing Street 12. juni, på vei til avstemninger i parlamentets underhus som kan tvinge henne til å endre regjeringens Brexit-strategi. Les mer Lukk

Rett før det britiske Underhuset i ettermiddag startet en to dager lang debatt om Brexit, trakk justisminister Phillip Lee seg.

Statsminister Theresa May er i hardt vær idet Underhuset i to dager punkt for punkt skal diskutere endringer foreslått av Overhuset, til hennes Brexit-plan.

Få timer før debatten startet klokka 14 norsk tid, holdt justisminister Lee en forrykende tale der han erklærte at regjeringens opplegg for å forlate det indre markedet, er ødeleggende for økonomien.

Han trakk seg dermed som minister.

Ifølge avisa Telegraph vurderer fire andre ministre å gjøre det samme.

15 forslag til endringer i regjeringens opplegg for å forlate EU fra Overhuset, House of Lords, skal diskuteres og stemmes over tirsdag og onsdag.

Ett av dem går ut på at parlamentet skal kunne sende regjeringen tilbake til Brussel for nye forhandlinger om betingelsene for Storbritannia, dersom Underhuset ikke finner avtalen god nok.

At regjeringen avviser dette, er en av grunnene til at Phillip Lee trakk seg, skriver Politico.

– Det er grunnleggende viktig at parlamentet må ha en stemme så det kan påvirke det endelige utfallet, ut fra interessene til folket det tjener, sa Lee.

Følg debatten på det britiske parlamentets hemmeside.