Canada ber om rask ratifisering av TPP-avtalen

USAs president Donald Trump tok Canadas statsminister Justin Trudeau i hånden under G7-møtet sist fredag. Etter å ha reist fra møtet, kom Trump og hans rådgivere med voldsom kritikk av canadieren. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Canada vil få fortgang i ratifiseringen av frihandelsavtalen TPP i håp om at den kan avdempe uheldige konsekvenser av handelsstriden med USA.

President Donald Trump trakk USA fra handelstraktaten for Stillehavsregionen rett etter at han kom til makten i 2017. De elleve gjenværende elleve landene signerte en revidert utgave av TPP i mars.

Det haster å få avtalen ut i livet, sier Canadas internasjonale handelsminister François-Philippe Champagne mandag.

– Vi kommer til å handle raskt for å presentere lovgivning før sommeren, sa Champagne til nasjonalforsamlingen i Ottawa.

Avtalen vil tre i kraft 60 dager etter at Canada og de øvrige landene har ratifisert den, det vil si Australia, Brunei, Chile, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Peru, Singapore og Vietnam.

Trump nektet i helgen å slutte seg til en felles slutterklæring om global handel under G7-møtet og anklaget Canadas statsminister Justin Trudeau for å være uærlig og svak. USA skal innføre ekstratoll på canadisk stål og aluminium og truet med lignende tiltak mot andre sektorer i nabolandet.

Les også: Hva gjør Trump riktig?