Opposisjonen i Honduras krever valget annullert

En demonstrant roper slagord mot Honduras' president Juan Orlando Hernandez i utkanten av hovedstaden Tegucigalpa. Foto: Fernando Antonio / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Opposisjonen i Honduras krever at valget som ble avholdt for to uker siden, blir annullert på grunn av fusk.

Alliansen mot diktaturet, som støtter venstresidens kandidat Salvador Nasralla, sendte inn appellen om annullering til landets høyesterett sent fredag.

Både Nasralla og den sittende høyreorienterte presidenten Juan Orlando Hernández hevder at de har vunnet valget. Ifølge det endelige resultatet fra opptellingen hadde Hernández 42,98 prosent og Nasralla 41,38 prosent.

Valgkommisjonen har foreløpig ikke våget å utpeke en vinner, trass i at opptellingen er ferdig. Kommisjonen spår selv at resultatet blir anket.

Det fattige mellomamerikanske landet har vært preget av usikkerhet siden valget, med demonstrasjoner og protester fra begge sider.

Sporadisk vold har resultert i at regjeringen har innført nattlig portforbud, men politiet har kunngjort at de ikke vil undertrykke sine landsmenn som demonstrerer mot Hernández.

Nasralla mener at valget er blitt manipulert av styresmaktene. Han hadde en klar ledelse i begynnelsen av opptellingen, før opptellingen ble stanset og alle valgurnene sendt til hovedstaden.