Flake glad for at han brøt tausheten – Trump slår hardt tilbake

Your browser doesn't support HTML5 video.

Republikansk Trump-kritiker gir seg i Senatet: – Jeg vil ikke være medskyldig Les mer Lukk

Den republikanske senatoren Jeff Flake står fast ved at han var nødt til å si sin mening om Donald Trump, og han håper flere vil følge etter.

– Det finnes et vendepunkt. Jeg håper vi når det vendepunktet, sa Flake til NBCs nyhetssending «Today» onsdag.

Dagen før ga Arizona-senatoren beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg neste år fordi han ikke vil være medskyldig i Trumps politikk. Samtidig anklaget han Trump for å være uærlig og kalte presidentens oppførsel og språkbruk for skjødesløs, skandaløs og uverdig.

Flake har også tidligere kritisert Trump, noe som har kostet ham mange stemmer, noe Trump også har notert seg.

«Såret og krenket»

Etter Flakes tale i Senatet tirsdag, kom han med et kraftig motangrep som også var rettet mot senatoren Bob Corker, en annen kjent republikaner som ikke stiller til gjenvalg neste år.

– Årsaken til at Flake og Corker har droppet å føre valgkamp for Senatet, er veldig enkel. De hadde null sjanse til å bli valgt. Nå fremstår de som så såret og krenket, skriver Trump på Twitter.

Han skriver også at Flake kun har 18 prosents oppslutning i Arizona, samtidig som han skryter av støtten han selv nyter.

– Møtet med republikanske senatorer i går var, bortsett fra Flake og Corker, en kjærlighetsfest med stående applaus og store ideer for USA, skriver Trump videre.

Artikkelen fortsetter under.

VIDEO: Her slår Trump tilbake mot Flake.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Flake glad for at han brøt tausheten – Trump slår hardt tilbake Les mer Lukk

Intern kamp

Mange republikanere har ifølge amerikansk presse uttrykt misnøye med Trump i private sammenhenger, men de vil ikke si dette offentlig. De ser også Trump som et nyttig redskap til å få gjennom en skattereform som de lenge har ønsket seg.

Men Trumps seier i presidentvalget har også ført til en intern kamp om sjelen til Det republikanske partiet, der mer etablerte konservative politikere forsøker å stanse opprøret fra partiets populistiske og nasjonalistiske fløy.

Les også:

Stiller spørsmål ved Trumps mentale helse

Amerikanske medier: Clinton-kampanjen finansierte Trump-gransking

Leder av Senatets utenrikskomité: – Trump fornedrer landet vårt