Statsbudsjettet:

– Kompetansereformen Erna Solberg lovet i valgkampen, eksisterer ikke

Your browser doesn't support HTML5 video.

– Kompetansereformen Erna Solberg lovet i valgkampen, eksisterer ikke! Les mer Lukk

– Svarene jeg fikk fra kunnskapsministeren i dag, bekrefter at Erna Solbergs valgløfte ikke finnes i statsbudsjettet, anklager Jette F. Christensen (Ap).

– Det viser seg at reformen bare var valgkamp fra Høyre. Kunnskapsministeren klarte ikke å vise til noe sted i regjeringens forslag til statsbudsjett der kompetansereformen lå, sier Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Jette F. Christensen til ABC Nyheter.

– Det er noen små tiltak her og der som dreier seg om kompetanse, men ikke noen helhetlig plan. Den trenger vi nå. Den kompetansereformen som Erna Solberg lovet i valgkampen, eksisterer ikke, sier Christensen etter at hun utfordret fungerende kunnskapsminister Henrik Asheim (H) i Stortingets spørretime onsdag.

Hun viser til at Ap i sitt alternative statsbudsjett for i år la inn 50 millioner kroner til konkrete prosjekter for kompetanseheving i to av de bransjene som trenger det mest, bygg og anlegg og helse og omsorg.

– Og vil vil legge inn mer nå i vårt alternativ for 2018, forteller hun.

– Det gleder meg at Ap igjen har begynt å snakke om kompetanse i arbeidslivspolitikken. Statsråden jeg er vikar for, Torbjørn Røe Isaksen, sa at han måtte blåse støv av kompetansepolitikken etter åtte år med rødgrønn regjering, kontret Henrik Asheim som innledning til sitt svar.

Han framholdt at regjeringen i fjor la fram en melding om livslang læring og utenforskap.

– Ved 28 voksenopplæringssentre prøver de et prosjekt med kortere moduler. Gjennom Kompetansepluss gir vi flere voksne anledning til å heve sin kompetanse, nevnte Asheim, som også framholder nettstedet utdanning.no som et nyttig verktøy for kompetanseheving.

Les også: Stormløp mot Erna Solberg for «smålige kutt»