Trump utnevner flere nye ministre

Steven Mnuchin blir trolig USAs nye finansminister. Her er han fotografert i forkant av et møte i Trump tower. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Påtroppende president Donald Trump bekrefter at Elaine Chao blir ny transportminister. I tillegg blir Wilbur Ross Jr. handelsminister, mens Steven Terner Mnuchin blir finansminister, ifølge kilder.

I en pressemelding opplyser Trumps overgangsteam at Chao blir transportminister. 63-åringen har bakgrunn som arbeidsminister og visetransportminister under president George W. Bush.

– Hun har en fantastisk livshistorie og har hjulpet utallige amerikanere i løpet av sin karriere i det offentlige, sier Trump.

Chao er gift med Mitch McConnell, Republikanernes leder i Senatet.

Les også: Trumps valgseier blir sjekket igjen

Flere utnevnelser

Samtidig melder flere amerikanske medier at filmprodusent og finansmann Steven Terner Mnuchin blir ny finansminister. 53-åringen begynte karrieren sin hos Goldman Sachs, før han opprettet sitt eget hedgefond, flyttet til vestkysten og opprettet et produksjonsselskap som blant annet står bak filmsuksesser som X-Men og Avatar. New York Times skriver at det er ventet at Mnuchin blir utpekt allerede onsdag.

Kilder i Trumps overgangsteam opplyser for øvrig til Wall Street Journal at forretningsmannen Wilbur Ross Jr blir handelsminister. Ross er kjent for restrukturering av mislykkede selskaper i bransjer som stål og kull.

Les også: CIA-sjef advarer Trump mot å avslutte atomavtale

Price blir helseminister

De nye utnevnelsene og lekkasjene kommer etter at Trump mandag valgte Tom Price til helseminister. 62 år gamle Price er utdannet ortopedisk kirurg og er en av flere leger i Det republikanske parti som har bidratt i arbeidet med å meisle ut partiets helsepolitikk, og spesielt Republikanernes alternativ til helsereformen kalt Obamacare.

En talsmann for Trump, Jason Miller, sier til CNN at Prices fremste jobb blir å lede innsatsen for å avskaffe og finne en erstatning for Obamacare. Han sier Obamacare er i ferd med å kollapse på grunn av økende kostnader.

Les også:

Tom Price blir Trumps helseminister

Tidligere CIA-sjef kan bli utenriksminister

Trump sier han fikk flertall av stemmene