Erdogan-fornærmelser fortsatt aktuell rettsmat i Tyskland

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har besluttet å droppe søksmål mot folk som han mener å ha blitt fornærmet av, men bare på tyrkisk jord. I Tyskland er det fortsatt aktuelt med søksmål. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

 Fornærmelser mot Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kan fortsatt havne i rettsapparatet i Tyskland selv om presidenten nå har besluttet å droppe lignende saker i hjemlandet.

Det opplyser Erdogans tyske advokat Ralf Höcker. Han viser til at Erdogan fredag kunngjorde å droppe alle søksmål mot folk som han mener å ha blitt fornærmet av.

– Kunngjøringen gjelder kun Tyrkia. I Tyskland er det ingen endringer på det nåværende tidspunkt, sier Höcker lørdag.

Höcker er engasjert av Erdogan til å håndtere søksmål på tysk jord på vegne av den tyrkiske presidenten.

Les også: Erdogan med krass kritikk av amerikansk general

I mai leverte Erdogan via sin tyske advokat inn et søksmål for å hindre det tyske mediekonsernet Axel Springer i å gjenta sin støtte til en TV-satiriker som fornærmet Erdogan. Satirikeren Jan Böhmermann leste 31. mars opp et dikt på tysk fjernsyn der han harselerte med Erdogan og sa presidenten holdt på med dyresex og så på barneporno.

Les også: – Erdogan gjør akkurat som han vil. Tyrkia er ikke lenger et demokrati

Tyrkias regjering krevde etter opplesningen at komikeren blir straffeforfulgt etter en tysk lovparagraf som forbyr fornærmelser mot utenlandske statsborgere.