PR-byrå skrev tekst til 30.000 til byråd i Oslo

TALER: Lan Marie Nguyen Bergs tekst til Oslo vognselskap kostet 30.000 kroner. Les mer Lukk

Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) skulle skrive en tekst i årsrapporten for Oslo Vognselskap. Det ble leid inn et kommunikasjonsbyrå for å forfatte linjene, og regningen kom på over 30.000 kroner.

Oslo Vognselskap eier T-banevognene og trikkene, og leide inn kommunikasjonsbyrået Zynk for å forfatte teksten (i overkant av 3.000 tegn) på vegne av byråden.

Sluttregningen for forordet alene var på over 30.000 kroner, skriver Aftenposten.

Administrerende direktør Erik Lund i Oslo Vognselskap innrømmer at det kostet mer enn det smakte.

– Jeg synes det var litt dyrt, innrømmer han og var ikke klar over at teksten kostet så mye å produsere.

Vognselskapet har totalt betalt rundt 1 million kroner på konsulenttjenester fra Zynk.

Les også: MDG-Berg utsatt for grov hets

Overrasket

Lan Marie Nguyen Berg er overrasket over hvor mye det kostet å produsere teksten. Hun var selv ikke klar over at Oslo Vognselskap hadde hyret inn et kommunikasjonsbyrå for å skrive forordet.

– Det har lenge vært praksis at kommunens virksomheter og selskaper skriver utkast til forord, som byrådsavdelingen behandler. Det er utkastet til forord som konsulentselskapet har skrevet for Oslo Vognselskap. Dersom jeg var klar over at vognselskapet brukte masse penger på et utkast, ville jeg foreslått at de heller skrev det selv, sier Berg i en kommentar til NTB.

Les også: MDG: – Det er ingen menneskerett å kjøre bil

Rydder opp

Hun tok før sommeren opp praksisen med bruk av konsulenter med det nye styret i selskapet og sier at byrådet er i ferd med å rydde opp i konsulentbruken i kommunen.

– Jeg forstår ikke at fellesskapet skal trenge å betale 30.000 kroner for et forord fra meg, og enda mindre at et kommunalt selskap vil bruke en million kroner på å påvirke kommunen. Både jeg og bystyrets medlemmer er tilgjengelige for alle som ønsker å prate med oss. Dette er dårlig anvendte penger og dårlig PR, sier byråden.

Les også: MDG vil gi normenn «klimabelønning»